У Луцьку підвищили тарифи на тепло і гарячу воду: які цифри побачуть містяни у платіжках

У Луцьку підвищили тарифи на тепло і гарячу воду: які цифри побачуть містяни у платіжках

Фото: 24 канал

Нові тарифи почнуть діяти від початку опалювального сезону.

Для населення Луцька вартість тепла зросте на 10-12 %. Для мешканців житлових будинків, що не оснащені вузлами загальнобудинкового обліку теплової енергії, здорожчання буде орієнтовно на 25%.

Про це розповів Суспільному директор державного комунального підприємства "Луцьктепло" Іван Скорупський.

Рішення про підвищення тарифів на тепло та гарячу воду прийняли 30 вересня на засіданні виконкому Луцької міськради.

Іван Скорупський каже, що у минулому опалювальному сезоні гігакалорія коштувала 1 850 гривень, тепер її вартість — 2 100 гривень. 

"Для юридичних осіб, бюджетної сфери рівень підняття складе 130%. Газ для бюджетної сфери та інших споживачів коштує від 24 777 гривень, тому таке шалене підняття", - пояснює Іван Скорупський.

Зростання ціни на теплову енергію економічно обґрунтоване,  вважає начальник департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль.

Рівень розрахунків населення за послуги з підприємством "Луцьктепло" становить 92, 5%. Борг підприємства перед “Нафтогазом” становить 320 мільйонів гривень.

Нагадаємо, прем'єр Денис Шмигаль заявив, що в Україні до опалювального сезону готові понад 90% об’єктів. Деякі міста готові майже на 100%.

"У підземних сховищах накопичено 18,8 млрд кубічних метрів газу, що більше показників 2017 та 2018 років. Коштів для подальшої закупівлі блакитного палива абсолютно достатньо", - запевнив Шмигаль.

Голова уряду також повідомив, що тарифи залишатимуться стабільними, а програма субсидій буде збільшена. Крім того, від 1 жовтня тариф на електроенергію буде знижено до 1,44 грн за кВт⋅год. За даними Шмигаля, вартість буде меншою для 80% українських родин.

Новини України: киянам у платіжках за літні місяці поприходили рахунки за опалення

Новини України: киянам у платіжках за літні місяці поприходили рахунки за опалення

Повʼязані теми:

Наступна публікація