У Львівській області на дитину напала змія

У Львівській області на дитину напала змія

Фото: УНІАН

Дівчинку госпіталізували до лікарні.

У Львівській області 21 липня зафіксували черговий випадок нападу змій. Цього разу від укусу постраждала неповнолітня дівчинка.

Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Зазначається, що дівчинку госпіталізували до лікарні у стані середньої важкості.

"21 липня, близько 16:00, у Сколівську ЦРЛ у стані середнього ступеня важкості, із діагнозом: "укус змії у ділянку лівої стопи", госпіталізована жителька Львова 2010 року народження (дитина), яку на дорозі у селі Кам'янка Сколівського району вкусила змія", - йдеться в повідомленні.

Раніше, у Львівській області змія вкусила жінку у ногу, після чого постраждала потрапила до лікарні. Раніше у Житомирській області  9-річного хлопчика у полі вкусила гадюка. Після нападу змії дитину госпіталізували.

Фото: ТСН.ua

У світі щорічно отруйні змії кусають близько 5,4 млн осіб – показує статистика ВООЗ. Щороку від укусів помирає від 81 тис. до 138 тис. людей. Втричі більше осіб залишаються травмованими — через потребу в ампутації кінцівки чи інших небезпечних наслідків укусів.

В Україні ситуація не така загрозлива, бо на її території не поширені отруйні види змій. Щорічно реєструють від 5 до 12 випадків укусів отруйних плазунів. Влітку їхня активність знижується, а тому людей кусають переважно гадюки, коли на них сідають, наступають чи лягають.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація