У Львівській області на прикордонника напали з ножем: правоохоронцям довелося стріляти

У Львівській області на прикордонника напали з ножем: правоохоронцям довелося стріляти

Фото: ДПСУ

Зловмисника затримали.

Невідомий накинувся з ножем на одного з прикордонників, коли ті запитали його про наявність документів та мету перебування у прикордонній зоні. Інцидент стався вчора, 10 вересня, ввечері.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби.

"Під час несення служби прикордонники відділу "Краківець" Львівського загону в районі одного з населених пунктів Яворівського району зупинили невідомого чоловіка. У відповідь на запитання про наявність документів та мету його перебування у прикордонні, незнайомець дістав ніж та накинувся на одного з прикордонників", - йдеться у повідомленні.

Аби затримати правопорушника, правоохоронці здійснили попереджувальні постріли і, застосувавши спецзасоби, затримали нападника. На щастя, в результаті нападу прикордонники тілесних ушкоджень не отримали, чоловіку вдалося пошкодити ножем лише форму військовослужбовця.

Зі слів нападника стало відомо, що він є жителем Львівської області, але підтвердити це не зміг, бо жодних документів з собою не мав. Причину нападу на правоохоронця він також не пояснив.

Після встановлення особи, правопорушника буде притягнуто до відповідальності за ст. 202 КУпАП "Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску". Також за цим фактом до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 342 КК України "Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі фонду гарантування вкладів фізичних осіб" та ст. 345 КК України "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу".

Нагадаємо, 10 вересня у селі Мачухи Полтавської області на слюсаря, який працює в АТ "Полтавагаз", під час виконання службових обов'язків з ножем напав місцевий чоловік і поранив його. Комунальник наразі перебуває у тяжкому стані в лікарні. Зловмисника затримала поліція. 

У Дніпрі водій напав на інспекторку поліції

У Дніпрі водій напав на інспекторку поліції

Повʼязані теми:

Наступна публікація