У Львівській області перша пацієнтка одужала від коронавірусу

У Львівській області перша пацієнтка одужала від коронавірусу

Фото: Pexels

Жінка інфікувалась у Німеччині

У Львівській області одужала від коронавірусу 50-річна жінка, у якої діагностували COVID-19 після того, як вона повернулась із Німеччини.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної держадміністрації.

За словами в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Андрія Васька, перший результат тесту на коронавірус виявився позитивним. Другий і третій тест - негативні. «Ми можемо говорити про перший задокументований випадок одужання пацієнта з COVID-19 на Львівщині», - зазначив Васько.

Пацієнтка - мешканка Львова, перебувала на амбулаторному лікуванні.

Станом на вечір 30 березня на лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебувало 46 осіб, на самоізоляції - 109 осіб. За увесь час виписано 77 пацієнтів. Стан більшості хворих - середньої важкості або близький до задовільного, у чотирьох пацієнтів наближений до важкого. 

Загалом у регіоні за весь час із підозрою COVID-19 звернулося 232 людини, у 120 пацієнтів діагноз не підтвердили. Станом на зараз із підозрою на коронавірус є 112 осіб. У п'яти пацієнтів - позитивний результат тесту на коронавірус. Дві особи перебувають на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії. 

Тим часом у Львові посилили карантинні заходи - вхід у громадський транспорт лише у масках, закриті дитячі й спортмайданчики та заборона на споживання їжі у парках і скверах. Напередодні там почалося масове тестування на коронавірус. Одразу ж виявили ще двох інфікованих - водійка трамваю, яка зараз на самоізоляції, бо не мала жодних симптомів та пацієнтка лікарні із пневмонією - медики, які з нею контактували, нині в обсервації. 

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста. За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація