У львівському кафе отруїлися понад 10 людей

У львівському кафе отруїлися понад 10 людей

Усіх постраждалих госпіталізували із гострою кишковою інфекцією.

У Львові після святкування у кафе з гострою кишковою інфекцією госпіталізували 12 людей.

Про це повідомили у Львівському обласному центрі екстреної медицини та медицини катастроф.

З'ясувалося, що усі постраждалі у понеділок, 4 липня, святкували хрестини новонародженої дитини в кафе "Імперія" у Львові на вул. Торф‘яній.

Медики розповіли, що станом на 19 годину 6 липня до інфекційного відділення лікарні госпіталізували 12 осіб, серед яких одна дитина. Стан усіх хворих середньої важкості.

Як зазначається, загалом на урочистості було 35 осіб.

Наразі триває епідеміологічне розслідування, встановлюється причина можливого отруєння. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Нагадаємо, 18 червня Ізмаїл на Одещині перейшов на карантин внаслідок спалаху кишкової інфекції - масового отруєння місцевих жителів. 20 червня надзвичайний стан у місті подовжили на тиждень. В аптеках і крамницях різко подорожчали медикаменти та вода. Загальна кількість постраждалих від епідемії станом на 22 червня перевалила за півтисячі.

Офіційною причиною отруєння людей визнано потрапляння нечистот із вбиралень приватного сектора у міський водогін. Це могло статися внаслідок зливи, яка затопила район насосної станції та очисних споруд. Після подій в Ізмаїлі уряд вирішив проінспектувати системи каналізації та водогони по всій Україні. Відповідне доручення дав прем'єр-міністр. Він хоче, щоби повторення ізмаїльських подій стало неможливим.

Повʼязані теми:

Наступна публікація