У Львові 94-річна жінка заснула на дільниці, а потім з’їла свій бюлетень

Фото: twitter.com/ Громадське ТБ

4 години тривав скандал за участю виборниці.

У Львові на ДВК № 461982 94-річна жінка порвала та з’їла свій бюлетень під час голосування на позачергових парламентських виборах. Про це повідомляє львівське представництва Комітету виборців України.

У повідомленні наголошується, що вказана громадянка була внесена до списку виборців, які не здатні пересуватися самостійно, і мала голосувати вдома. Утім, вона самостійно прийшла на дільницю. Після низки суперечок їй дозволили голосувати на дільниці, однак жінка не захотіла кидати бюлетені у скриньку.

"Виборча комісія повідомила про інцидент дітям 94-річної жінки. Допоки діти жінки їхали на дільницю, 94-річний виборець заснув", - йдеться у повідомленні КВУ Львів у фейсбуці.

У Львові курйоз під час голосування в ОВО № 115 В ОВО № 115, ДВК № 461982 стався курйозний випадок під час голосування....

Опубліковано Комітет виборців України КВУ Львів Неділя, 21 липня 2019 р.

Після приїзду дітей жінки скандал продовжився. Жінка порвала бюлетені та намагалася їх з’їсти.

"Врятовані залишки бюлетенів були складені в окремий пакет та будуть ідентифіковані дільничною виборчою комісією як зіпсовані", - додали у КВУ.

Нагадаємо, 20 травня Зеленський під час інавгураційної промови заявив про розпуск Верховної Ради. Юридична підстава ухвалення такого рішення – від 2016 року не існувало парламентської коаліції.

Через місяць, 20 червня Конституційний суд України визнав оголошення виборів законним. Із відповідним поданням щодо конституційності президентського указу звернулись народні депутати від "Народного фронту". На думку суддів, через внесені до Конституції змін з приводу формування коаліції і відсутності правового регулювання був створений конфлікт між президентом і Верховною Радою. Таким чином, розв'язати суперечності можуть тільки вибори.

Вибори проходитимуть за змішаною системою: половина парламенту обиратиметься за списками, а інша - за мажоритарними округами. У бюлетені з партіями будуть 22 політичні сили. Загалом за депутатське крісло змагатимуться понад п'ять тисяч кандидатів.

Центральна виборча комісія для проведення позачергових виборів у Верховну Раду замовила понад 63 млн бюлетенів. Бюлетені розраховані на 31 мільйон виборців. Їх замовили вдвічі більше, бо кожен виборець отримає по два папери – один для голосування за партію, другий – за мажоритарного кандидата.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація