У Львові чоловік, який жорстоко зарізав власного батька, взяв у заручники 76 пацієнтів психлікарні

Поліції довелося йти на штурм, троє заручників перебувають у важкому стані.

У Львові чоловік взяв у заручники 76 пацієнтів психіатричної лікарні. Десятеро з них отримали тілесні ушкодження, троє перебувають у важкому стані. Також під час штурму постраждали п'ятеро поліцейських.

Про це повідомляє Патрульна поліція Львова.

Інцидент стався у п'ятницю, 4 серпня, близько 19.00. Вранці до психлікарні госпіталізували 30-річного львів'янина, який з 2013 по 2017 роки перебував у ній на примусовому лікуванні через жорстоке вбивство власного батька. Чоловік наніс загиблому 72 ножових поранення. Місяць тому його відпустили додому, але у п'ятницю за клопотанням родичів чоловіка знову госпіталізували.

Увечері львів'янин почав поводитися неадекватно. Він заблокував двері у відділення, де перебували 76 пацієнтів, пошкодив майно і розбив вікна. Розбитим склом він порізав десятьох пацієнтів, шістьох з них потім госпіталізували до лікарні. Троє постраждалих перебувають у важкому стані.

На місце події першими прибули співробітники Управління патрульної поліції Львова. Командир 2-го батальйону Роман Бліхарський прийняв рішення про штурм заблокованого приміщення після того, як почули крики про допомогу. Патрульні локалізували зловмисника та звільнили заручників. Під час штурму п'ятеро поліцейських отримали тілесні ушкодження.

На місці події працює слідчо-оперативна група Франківського відділу поліції та працівники інших служб. Наразі правоохоронці встановлюють обставини події, вирішується питання правової кваліфікації згідно норм Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на Чернігівщині 4-річна дитина стала жертвою своєї психічнохворої матері. Жінка спочатку ножем поранила свого чоловіка, а наступного дня вбила доньку і влаштувала вдома погром.

Патрульні Львова визволили заручників, яких захопив пацієнт у львівській психіатричні лікарні Патрульні локалізували з...

Опубліковано Патрульна поліція Львова 4 серпня 2017 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація