У Львові день жалоби за загиблими на Грибовицькому сміттєзвалищі

У Львові день жалоби за загиблими на Грибовицькому сміттєзвалищі

Фото: УНІАН

Вдови загиблих вимагають покарання для винних у трагедії.

Жертв пожежі на Грибовицькому полігоні сьогодні згадує Львів, йдеться в ТСН.12.00.

У самому Львові приспущені державні прапори з чорними стрічками. Біля міської ради влаштували тиху акцію вшанування. На чорному столі поставили фото загиблих, люди несуть сюди квіти і лампадки. Поруч скрипалька виконує жалобні мелодії.

Нагадаємо, рік тому під час виконання службових обов'язків загинуло троє рятувальників - Андрій Вненкевич, Юрій Рудий і Богдан Юнко. Також найпевніше під завалами сміття опинився інженер-еколог Олександр Бутін. Його родичі сьогодні поклали квіти і запалили лампадки на самому звалищі, наполягали, що хочуть це зробити без телекамер.

Напівсиротами залишилось 5 дітей. Вдови загиблих вогнеборців ходять на усі судові засідання і вимагають одного, щоб винні у такій масштабній катастрофі були покарані.

У Львові вшановують пам'ять загиблих на Грибовицькому сміттєзвалищі

У Львові вшановують пам'ять загиблих на Грибовицькому сміттєзвалищі

За рік що минув слідство оголосило про підозру 4 особам - це керівники сміттєзвалища і один посадовець ратуші. Їм інкримінують службову недбалість, яка призвела до важких наслідки, а саме неправильну експлуатацію полігону відходів. Розслідування триває, зокрема був допитаний міський голова Андрій Содовий і його заступники. Також слідчі встановили, що причиною обвалу був не підпал, а самозаймання.

Рік Грибовицьке сміттєзвалище закрите і рік місто має проблеми з вивозом відходів, час до часу ситуація стає дуже критичною, до прикладу на зараз 30 % майданчиків переповнені, сміття гниє просто на асфальті.

Нагадаємо, що сміттєзвалище вночі зайнялося на Полтавщині. Під Лубнами горить майже 2 гектари полігону твердих побутових відходів. Рятувальники вже почали гасити смітник.

А от пожежу на Полтавському сміттєзвалищі, що палало два дні поспіль, вдалося приборкати. Напередодні ввечері рятувальники ще раз ретельно перевірили звалище, та ознак горіння й тління не виявили. Усього на ліквідацію займання , що виникло на площі 150 квадратних метрів, були задіяли три десятки рятувальників та 7 одиниць техніки – пожежних машин та екскаваторів, які розгрібали сміття та поливали його водою на глибині у кілька метрів. Видимих слідів підпалу рятувальники не виявили, розглядають версію самозаймання.

На Полтавщині сталася чергова пожежа на сміттєзвалищі

На Полтавщині сталася чергова пожежа на сміттєзвалищі

Повʼязані теми:

Наступна публікація