У Львові грандіозний фестиваль кави привабив тисячі туристів

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Західноукраїнське місто вкотре підтвердило свої претензії на статус "кавової столиці" України.

У Львові майстри приготування кави змагалися в майстерності між собою та дивували кавоманів цікавими вигадками. Зокрема, в одній з кав’ярень пригощали туристів "запаяною" кавою, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Розважаємо клієнтів, можемо серветку підпалити, щоб добавити екшн", - зізнається бариста Григорій Онишко. Подруги з Литви бояться хіба що за свої зачіски – вдягають каски, які тут роздають заздалегідь. Запаяна кава – і видовищна, і смачна, особливо карамелізована скоринка, яку роблять саме за допомогою вогню. "Дуже цікаво, але трохи страшно", - зізнаються клієнти.

ВідеоФестиваль "На каву до Львова" зібрав тисячі туристів

У ці дні каву у місті Лева п'ють літрами. І не лише традиційно зранку , а до пізнього вечора. Фестиваль "На каву до Львова" зібрав тисячі туристів. 

Фестиваль "На каву до Львова" зібрав тисячі туристів

В одній з найстаріших кав’ярень Львова каву готують по-східному – у джезві. "Усе найсмачніше зібране у цій щільній пінці", - пояснюють там. Після філіжанки-другої львів’янам і туристам незалежні експерти пропонують проголосувати, де ж вони скуштували найсмачніший напій.

Окремо відбувається чемпіонат серед барист – вони визначають сорти кави на смак. "З кожного трикутника треба вибрати зайву чашку. До прикладу, у вас є дві Бразилії і Кенія – от Кенію треба відставити", - пояснив учасник змагань Андрій. І хоч у Львова слава кавового міста, несподівано перемагає бариста з Дніпра – Владислав Демиденко. "Після Львова на каву можна їхати в Дніпро", - жартує організатор фестивалю Андрій Сидор.

Натомість сам Владислав  Демиденко поїде в Барселону – змагатися за Україну на міжнародному конкурсі барист. А от де ж у Львові варять найсмачнішу каву – стане відомо в неділю. Голоси туристів і містян традиційно рахують в останній день фестивалю.   

Кореспондент ТСН Марічка Кужик

Залиште свій коментар

Вибір редакції