У Львові напали на анархістів, є поранені - ЗМІ

У Львові напали на анархістів, є поранені - ЗМІ

Фото: pixabay.com

Представник "Чорного стягу" додав, що нападники були "з ножами та молотками".

В анархістській організації "Чорний стяг» повідомили, що учасники ультраправих рухів напали на учасників організації та завдали важких травм у Львові.

Про це заявив представник "Чорного стягу" Антон Парамбуль, - пише «Громадське».

За його словами, у результаті нападу постраждали 4 активіста "Чорного стягу" - 2 дівчини і 2 хлопців.

Соціальні активісти з Чорного Стягу: захищають парки, боряться із незаконними забудовами, відбудовують притулок "Вуглик"...

Опубліковано Іриною Юзик Неділя, 23 вересня 2018 р.

Парамбуль розповів, що один із постраждалих хлопців - Сергій Господінін - отримав важку травму голови та ножове поранення в область грудної клітини, його оперують.

Представник "Чорного стягу» зауважив, що нападники були "з ножами та молотками". За його словами, нападників "було близько 20".

Парамбуль наголосив, що розпізнав на декількох нападниках футболки з написом "Національний корпус". Він додав, що дехто з нападників прикривав обличчя маскою.

За словами представниці "Чорного стягу" Вероніки Яблонської, яка у результаті нападу отримала ножові поранення, учасники організації не проводили акцій, а на них напали зненацька.

Яблонська розповіла, що отримала "глибоке ножове поранення в ногу" і "втратила багато крові".

"Ми грали у футбол біля школи за цирком, коли переодягалися, побачили групу осіб у чорному одязі. Напали, били телескопами (телескопічними битами - ред.), ножами", - розповіла вона.

Щоправда, Яблонська не змогла розпізнати, представники якої ультраправої організації напали на них.

Вона додала, що хлопець, який отримав поранення голови, прийшов до тями.

Олександра Омеляш, яка постраждала унаслідок нападу, сказала, що отримала "забиття та ножові поранення".

У лікарні, куди доставили постраждалих, "Громадському" повідомили, що важко постраждалий Сергій Господінін підключений до апарату штучного дихання - йому зробили операцію.

Речник поліції Львівщини Світлана Добровольська підтвердила напад на людей. Вона зазначила, що на місці працюють правоохоронці, але деталей не уточнила.

Зазначимо, це не перший напад на учасників лівих організацій у Львові. У травні у Львові на учасників «Чорного стягу» напали представники ультраправих рухів: тоді постраждали двоє людей.

«Чорний Стяг» — організація, яка позиціонує себе як «антиавторитарний рух, ціллю якого є побудова нового суспільства на засадах свободи, рівності, взаємодопомоги та соціальної справедливості».

Нагадаємо, що у Києві, на Контрактовій площі, у 2015 році першотравневий мітинг влаштували представники анархістських організацій. Під час акції на анархістів напали агресивні молодики, які назвали себе "автономними націоналістами"

Повʼязані теми:

Наступна публікація