Львів'янам розповіли, скільки можна заробляти у патрульній службі і що буде з ДАІ

Львів'янам розповіли, скільки можна заробляти у патрульній службі і що буде з ДАІ

Патрульній службі нададуть нові автівки / Фото: http://mvs.gov.ua

Нові підрозділи отримають однострої американського виробництва та японські автівки.

На Львівщині вже півсотні людей виявили бажання працювати у новій патрульній службі.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу ЗІК.

50 охочих заповнили анкети, ще 400 - зареєструвались онлайн. Працювати у службі мають змогу як новачки, так і колишні даївці.

Наприклад, львів'янин Андрій Петросюк одним із перших заповнив анкету на роботу у патрульній службі. Поки що хлопець працює у торгівлі. "У мене є бажання попрацювати в чесній поліції. У такій, яку, наприклад, я бачив у Польщі", - сказав він.

Нові підрозділи отримають однострої американського виробництва. На додаток - японські автівки, оснащення системи "Рубіж". Зброя залишиться українською. Працювати служба розпочне влітку. У перехідний період ДАІ не ліквідують. Очолить структуру новий департамент. Його працівникам обіцяють високі зарплати.

"В бюджеті цього року, непростого року для України, закладені зарплати в три-чотири рази більші, ніж зараз у рядових співробітників ДАІ. Ми пропонуємо в середньому 8 тис гривень", - зазначила перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе.

Влітку у Львові будуть нові патрульні із зарплатою 10 тис. грн

Влітку у Львові будуть нові патрульні із зарплатою 10 тис. грн

"Ми будемо платити ці гроші тільки реформованим підрозділам. Тобто якщо підрозділ не пройшов перепідготовку чи не хоче, чи гальмує, то у нас буде дві ситуації - нова поліція і стара міліція", - наголосив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Усі охочі зможуть заповнити електронну анкету на сайті МВС до 13 травня.

Нагадаємо, в Одесі розпочався набір співробітників до нової патрульної поліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація