У Львові почали судити бійців ОУН, які готували підрив залізничних колій

У Львові почали судити бійців ОУН, які готували підрив залізничних колій

Фото: УНІАН

Одного було затримано під час закладання вибухівки.

У Львові почався суд на трьома бійцями батальйону ОУН, підозрюваними у тероризмі. На лаві підсудних - Роман Парамущак, Василь Шпік та Андрій Макаришин, передає кореспондент ТСН.

Останній перебуває не під вартою, а під цілодобовим домашнім арештом. За даними слідства, торік влітку вони планували теракт, зокрема мали намір підірвати залізничні шляхи одразу у трьох місцях. Одного із підозрюваних затримали на гарячому під час закладання вибухівки поблизу мосту.

У молодиків провели обшуки, виявили зброю та вибухівку. Під час затримання один із підозрюваних почав відстрілюватись і поранив працівника СБУ. Перше судове засідання, на якому переобирали запобіжні заходи, відбувалось за посилених заходів безпеки – у залі було багато правоохоронців.

"Їм інкримінується готування до вчинення терористичних актів, двом з них, тим шо утримуються під вартою і також стаття 109, це змова про вчинення дій з метою насильницького захоплення державної влади. Таким санкції різні, від 3 років і від 5 позбавлення волі", - повідомив прокурор прокуратури Львівщині Тарас Ковальчук.

Підтримати підозрюваних прийшли кілька десятків побратимів та рідні хлопців. Вони вигукували гасла та розклеїли по залі плакати з вимогою відпустити однодумців. Колегія суддів залишила двох підозрюваний під вартою, третій чекатиме на суд під домашнім арештом.

"Я громадський активіст, відповідно міліція би не змогла, наприклад, мені пришити якусь таку справу, бо я не кримінальник, не займаюсь таким, вони пришили нам політичну справу. Ми займались боротьбою з контрабандою лісу, на Турківщині, Боринський район, ми наламали деяким людям їхні бізнес-інтереси, і я думаю, що вони профінансували оце, що ми тут зараз катаємся", - каже підозрюваний Роман Парамущак.

Повʼязані теми:

Наступна публікація