У Львові поліцейські взяли на службу двох безпритульних псів

У Львові поліцейські взяли на службу двох безпритульних псів

Волонтери знайшли собак у різних частинах міста і запропонували поліцейським.

Символи Нового року на службі у патрульної поліції. У Львові копи взяли з притулку двох жовтеньких собак. Хлопчика Мартіна та дівчинку Смокі.  Служба у чотирилапих незвична – піднімати настрій поліцейським.  Живуть собаки в управлінні лиш один день та вже надзвичайно популярні. 

Собак вигулюють по території  поліцейського управління. Чи то навпаки -  чотирилапі вигулюють нових господарів. Поліцейський Мар'ян Шпитак приніс для Мартіна та Смокі і кісточки, і м'ясо. Каже, апетит у собак ще той.

«Видно, що вони ще не наїлися, вони дуже спраглі до їжі, ми їм даємо і вони буквально за секунду з'їдають. Життя на вулиці вплинуло, можливо, був дефіцит їжі», - каже патрульний поліцейський Марян Шпитак. 

Тут з їжею уже проблем не буде. У штаті патрульної майже тисяча поліцейських .  

У Львові копи взяли на службу двох песиків, які є символами Нового року

У Львові копи взяли на службу двох песиків, які є символами Нового року

«Напевне зробимо графік чергування. Хто буде годувати. Я думаю, що їм треба кашки з самого ранку. Я вчора ввечері приготувала їм вівсянку, додала м’яска і сьогодні зранку їм принесла, смачно поїли, апетит був шалений», - розповідає інспектор.

Жовті собаки нестимуть службу в управлінні. Та особливу. Відповідатимуть за настрій поліцейських. І, що не дивно, перший день роботи у собак – вдалий.

 «Приносять радість патрульним. Вони приходять, на зміну, подивляться на цих псів і вже в бойовому настрої йдуть на службу», - каже Марян.

У Мартіна та Смокі не було особливої історії порятунку. Їх знайшли в різних частинах Львова.

 «Здружилися вони, коли їх разом поселили в один вольєр. Запропонували поліції, вони хотіли одну собаку, запропонували взяти двох, шоб їм було веселіше», - розповідає директорка притулку.

Сам притулок зараз порожній. І це приємно дивує. Бо перед карантином усіх собак прилаштували в сім'ї. Тут щиро тішаться не тільки за Мартіна та Смокі, а й інших – майже півтисячі колись приблудних псів. Усі живуть в сімях. Такі результати за рік, безумовно, вражають.

 Для Мартіна та Смокі волонтери готові спорудити  великий вольєр.  А от у поліції сподіваються - в рік жовтої собаки  їхні нові талісмани посприяють, аби у місті було менше злочинів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація