У Львові працівник соцслужби з пістолета поранив батька підшефної дитини

У Львові працівник соцслужби з пістолета поранив батька підшефної дитини

Фото: pixabay.com

Усі, крім підстреленого чоловіка, твердять про самооборону.

У Львові працівник соціальної служби застосував зброю під час патронажу проблемної сім'ї з малолітньою дитиною. Конфлікт стався, бо батько не хотів повертати 4-річного сина до притулку, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Володимр Кравець запевняє, що хотів лише поговорити зі службовцем і вмовити його, щоб дитина залишилася в родині на свята, натомість отримав три гумові кулі в живіт, ногу та пах. "Може, я агресивно повівся, попросив його спуститися. Коли спустився – почав стріляти. Не бив я його, може, підійшов і отак різко смикнувся, але бити – я його не бив", - твердить постраждалий.

У Львові працівник соціальної служби застосував зброю під час патронажу сім'ї

У Львові працівник соціальної служби застосував зброю під час патронажу сім'ї

Мати хлопчика спілкуватися з журналістами вирішила через зачинені двері, бо виходити соромиться. "Я зараз уся побита, в синцях, мені навіть соромно вийти до вас", - пояснила жінка. Вона твердить, що конфлікт стався на її очах і вона на боці соціального працівника. "Людина просто вчинила самооборону, тому що він кинувся на працівника соціальної служби, яка мені допомагає з маленькою дитиною", - розповіла жінка.

Сам стрілок розповідати про інцидент не хоче – замість нього говорить керівник. Начальник відділу служба у справах дітей Львівської міськради Ростислав Тимків запевняє, що це перший випадок у його житті, коли підлеглий застосував зброю, втім у цій ситуації він цілком на боці колеги. Мовляв, той прийшов лише спитати, чому дитину досі не повернули до притулку, як то належало зробити після вихідних, однак тато хлопчика на діалог налаштований не був. "Явно в алкогольному стані лежав, в один прекрасний момент піднявся і неочікувано для працівника вдарив його головою в голову. Той впав, після чого почав ногами бити. Вистрелив угору, зупиняв батька дитини, потім зробив пару пострілів і потрапив в людину. І після цього кричав, шоб він зупинився", - розповів керівник відділу соцслужби.

У поліції ж пояснюють, що зброя в чоловіка була легальна, а до обставин її застосування в них питань немає. "Вважати, що це перевищення правил самооборони, підстав ніяких не має. Ушкодження, завданні травматичною зброєю батькові дитини, легкі. Слідством встановлено, щоб був попереджувальний постріл", - розповів керівник Шевченківського відділу поліції ГУНП у Львівській області Ігор Петрик. Та додає, що обидва фігуранта справи відбулися легкими тілесними ушкодженнями, тож якщо вони помиряться – саму справу просто закриють.

Кореспондент ТСН Марічка Кужик

Повʼязані теми:

Наступна публікація