У Львові розгорівся скандал через будівництво багатоповерхівки в історичному центрі

У Львові розгорівся скандал через будівництво багатоповерхівки в історичному центрі

На територію скандального будівельного майданчику не пускають для перевірки і працівників мерії

Потріскані стіни у сусідніх будинках і величезний котлован на місці колишнього саду. У Львові розгорівся ще один будівельний скандал. В історичному центрі почали зводити багатоповерхівку. Львів'яни, які проживають поруч, нарікають, що будівельники не мають усіх відповідних дозволів. Та на протести людей ніхто не зважає. Роботи тривають щодня, йдеться в ТСН.12.00.

Декоративний сад, у якому прогулювалися львів'яни був на місці будівництва ще кілька місяців тому. Сьогодні тут глибокий котлован та величезний глухий паркан. Будівництво тільки розпочинається, але його наслідки сусіди уже відчули сповна.

"Ще не минув місяць, а вже три маяки дали тріщини. Тобто, ще не розпочата будова, яка буде давати більше навантаження на ґрунти, а вони тут карстові і вони дуже посуваються, то це вже впливає на наш будинок. А якщо тут почнуть бити сваї і давати навантаження на ґрунти, то все це може зсунутися. Наш будинок може розвалитися", - каже місцева мешканка.

Багатоповерхівку будують в межах історичного району міста. Дозвіл на будівництво мало б надати міністерство культури. Люди показують листа у якому Мінкульт жодної забудови не погоджував. Та це не єдине порушення. Виявляється, що осель, які межують з будівельним майданчиком в документах також немає.

Перевірити законність будівництва приїхали з мерії. Їх на територію майданчика не впустили. Чиновники обіцяють з усім розібратися.

" Якщо знайдуться порушення, а вони знайдуться, бо я їх уже бачу, очевидно роботи мали би бути припинені", - каже начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко.

Будівельні роботи розпочали на землі, яка належить університету Львівська політехніка. За документами територія призначена для обслуговування гуртожитку. Зведення багатоповерхівки активісти пояснюють просто – так державна власність переходить у приватні руки.

Отримати коментар від представників Політехнічного університету журналістам ТСН так і не вдалося. У той час львів'янам, які живуть поруч, за перешкоджання господарській діяльності забудовник почав погрожувати судами.

Наступна публікація