У Львові вперше за останні 15 років провели операцію з пересадки серця

Ще двом людям пересадили нирки.

У Львові з висоти впав 58-річний львів'янин. Його травми були несумісні з життям. Після марних спроб врятувати пацієнта, медики констатували у чоловіка смерть мозку, що є прямим показом до трансплантації. Мати та сестра чоловіка дали згоду на забір органів. Тож усю ніч тривали операції, які дали шанс на життя трьом людям.

Операції відбувалися у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова. Про це повідомив головний лікар цього медзакладу Олег Самчук, пише пресслужба Львівської міськради.

"Серце отримав 57-річний житель Коростеня, якого п’ять років тому вразив інфаркт. Його серце втратило пружність і вже не могло качати кров. Іншого виходу, окрім пересадження, чоловік не мав. Здорове донорське серце наші лікарі йому трансплантували спільно з командою Інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим, який вкотре за лічені години домчав до лікарні. Нирки отримали також чоловіки — один зі Львова, другий — із Тернопільщини. Операції розпочалися після опівночі і тривали до восьмої ранку", - зазначив Самчук.

Операція з пересадки серця

Кілька годин тому у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги успішно завершилась операція з пересадки серця. Це перша така операція у Львові за останні 15 років і третя в Україні. Дякую головному лікарю Олегу Самчуку та всій команді ЛШМД за цей успіх! Дякую команді Інституту серця та Борису Тодурову, які приїхали на допомогу з Києва. І особлива подяка родині донора (чоловік отримав несумісні з життям травми), яка прийняла непросте для себе рішення, що врятувало життя іншій людині!

Опубліковано Андрій Садовий Субота, 4 липня 2020 р.

"Кілька годин тому у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги успішно завершилась операція з пересадки серця. Це перша така операція у Львові за останні 15 років і третя в Україні. Дякую головному лікарю Олегу Самчуку та всій команді ЛШМД за цей успіх! Дякую команді Інституту серця та Борису Тодурову, які приїхали на допомогу з Києва. І особлива подяка родині донора (чоловік отримав несумісні з життям травми), яка прийняла непросте для себе рішення, що врятувало життя іншій людині", — зазначив мер міста Львова Андрій Садовий.

Операції тривали понад 12 годин. Трансплантацію провели львівські лікарі спільно з командою Інституту серця.

Ще трішки фото із цієї фантастичної доби. Третє за півроку серце❤️ Його отримав 57-річний Віктор із Житомирщини....

Опубліковано Ириною Заславец Пʼятниця, 3 липня 2020 р.

Раніше повідомлялося, що Інститут раку намагається зрушити з мертвої точки трансплантацію кісткового мозку в Україні. Лабораторія Національного інституту раку заявила про жахливі умови роботи. Якщо не реорганізувати лабораторію, то це обмежить лікарів, які вже за рік будуть готові пересаджувати кістковий мозок від донорів. Щороку за державний кошт на такі операції відправляють 200 людей в закордонні клініки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація