У Львові завалився велетенський каштан і розчавив два автомобілі

У Львові завалився велетенський каштан і розчавив два автомобілі

Фото: ТСН.ua

Інцидент обійшовся без людських жертв.

У Львові дерево розтрощило дві автівки. 60-річний каштан раптово завалився на тротуар за ясної погоди - не було ні вітру, ні дощу. І мало не зачепив чоловіка, який саме виходив із машини.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Величезний каштан впав близько 10-ї ранку четверга, 19 липня. Свідки кажуть, вітру не було, дерево в секунді похилилося і лягло на два автомобілі. Просто дивом ніхто не постраждав, бо у цю пору тут багато людей. Поруч капличка, де відспівують померлих, та інфекційна лікарня.

У львів'янина Ореста Гриньківа досі тремтить голос. Він саме під'їхав до лікарні провідати доньку, вже припаркувався, але щось ніби підказало поставити машину трохи далі.

"На мене дроти падали, на мене все падало. Це відбулося буквально за п'ять метрів від мене. Дерево впало. Я просто від'їхав п'ять метрів у сторону від того місця, де воно впало", - згадує чоловік.

А от власнику червоного "Фольцваґена" пощастило менше. Він усього на кілька хвилин зайшов до лікаря, а коли повернувся, то не одразу помітив своє авто.

"Дивлюся, де моя машина, - росте дерево, тобто вже лежить, не росте. Підійшов ближче – побачив, що то вже не машина, то рештки, які залишилися", - каже потерпілий Ігор Ковальський.

Хоч авто геть розтрощене і немає КАСКО, проте чоловік не впадає у відчай. Каже, сам живий і то - найголовніше.

Ще один потерпілий – власник "Хюндаю" - викликав поліцію, аби зафіксували пошкодження, але спілкуватися з журналістами не захотів.

У Львові дерево розтрощило дві автівки

У Львові дерево розтрощило дві автівки

Комунальники розпиляли завалене дерево, бо воно перегородило проїзд вулицею. І вивільнили розтрощені автомобілі. Кажуть, зовні каштан виглядав цілком здоровим, а от корінь прогнив повністю.

"Прикоренева система трухлява. А набрало вологості, тому що дощі. І від того падають дерева", - пояснив заступник директора ДП "Парк плюс Сервіс" Володимир Стащишин.

У райадміністрації пояснюють, що про аварійність дерева не знали, скарг про це до них не надходило. А обстежують, мовляв, лише ті дерева, які самі посадили.

"Якщо є звернення на гарячу лінію чи лист, то ми виїжджаємо на місце, перевіряємо це дерево, в якому воно стані. Якщо аварійне - ми його одразу зрізуємо. В нас у положенні немає, щоб ми ходили і перевіряли. Ми якщо бачимо – видалимо. А щоб визначити всі дерева - в нас повноваження такого немає", - сказав керівник відділу комунального господарства Личаківськой райадміністрації Львова Ярослав Сеньків.

Власники побитих авто домагатимуться від міста відшкодування збитків через суд.

Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Наступна публікація