У Маріуполі на заводі Ахметова пролилися тисячі тонн чавуну: з'явилося відео

У Маріуполі на заводі Ахметова пролилися тисячі тонн чавуну: з'явилося відео

Фото: УНІАН

Ніхто не постраждав.

У Маріуполі Донецької області на комбінаті "Азовсталь", що належить компанії "Метінвест" українського олігарха Ріната Ахметова, пролилися тисячі тонн чавуну.

Про це повідомляє 0629 з посиланням на департамент по зв'язках з громадськістю "Метінвесту".

Інцидент стався в п'ятницю, 12 липня, в конвертерному цеху "Азовсталі". При виконанні технологічної операції металургійного циклу стався прогар міксера. Рідкий чавун, який там був, розлився на технологічний майданчик.

На місце події прибули пожежники і співробітники підприємства для ліквідації наслідків інциденту. Жертв та постраждалих немає.

У "Метінвесті" запевняють, що прогар міксера не впливає на навколишнє середовище. На підприємстві створена комісія, яка встановить причини події, масштаб збитку і розробить план підтримки виробничих потужностей.

На відео, яке опублікував маріупольський активіст Максим Бородін, видно, як люди посеред палаючого металу закидають вогнетривами потоки чавуну.

Нагадаємо, у березні жителі Маріуполя викладали в соцмережах відео пожежі в районі металургійного комбінату "Азовсталь", тоді як місцеве управління ДСНС називало це "технологічним процесом". За словами очевидців, пожежа була в районі доменного цеху заводу, а також було чутно спалах і гуркіт. У той же час, жодної активності серед співробітників ДСНС у самому Маріуполі, а також біля меткомбінату місцеві не помітили.

У Маріуполі горить меткомбінат "Азовсталь"

У Маріуполі горить меткомбінат "Азовсталь"

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація