У Мережі показали фото журналістки, яка з плакатом закликала "врятувати Донбас від української армії"

У Мережі показали фото журналістки, яка з плакатом закликала "врятувати Донбас від української армії"

Фото: із соцмереж

Дар'я Чирах підтвердила автентичність світлини та розповіла, навіщо її опублікувала.

У Мережі з'явився скріншот фотографії із Instagram журналістки каналу "112 Україна" Дар'ї Чирах, на якому дівчина тримає плакат з написом "#Save Donbass From Ukraine Army" ("Врятуйте Донбас від української армії"). На плакаті також зображена заборонена в Україні георгіївська стрічка.

Фото, де Чирах тримає плакат, датоване 29 травня 2014 року. Наразі акаунт із відповідною світлиною видалено. 

 

Врятуйте від української армії, але дозвольте вчитися і працювати в Україні.

Опубліковано Anton Strashko Понеділок, 11 січня 2021 р.

Журналістка каналу "112 Україна" підтвердила автентичність фото та розповіла, навіщо його опублікувала.

"Гадаю, всі ви вже побачили пост із моїм фото з 2014. Тоді я ще була дитиною, вдома починалась війна, мені було страшно, а навколо була пропаганда. Коли ти не розумієшся на політиці і тому, що відбувається навколо – саме пропаганда і страх на тебе відмінно діють. Я не можу сьогодні виправдатись, що було тоді в голові – зовсім не розумію. Однак та 14-річна дитина і сьогоднішня 20-річна дівчина – це різні люди із різними поглядами на життя. Я давно живу, навчаюся і працюю в Україні. Я любила її в дитинстві, коли на перше вересня співали гімн України, я люблю її й сьогодні, коли дивлюсь наше кіно, слухаю пісні українських виконавців і живу у вільній, красивій і чудовій країні. Так, я колись зробила помилку, зробила ту світлину. Зараз мені неймовірно соромно за це. Але, прошу, не треба цькувати мене через помилки дитинства. Кожен колись робив щось неправильне. Мені сьогодні доводиться платити за моє "неправильне", — написала вона у Facebook.

Нагадаємо, 11 грудня у Донецькій області в районі селища Піски внаслідок обстрілу бойовиків загинув військовослужбовець ЗСУ. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація