У "Межигір'ї" невідомі отруїли 60 качок, а доглядальники нарікають на суцільну безвідповідальність

У "Межигір'ї" невідомі отруїли 60 качок, а доглядальники нарікають на суцільну безвідповідальність

У "Межигір'ї" отруїли качок

На розкішній території немає єдиного органу, який би ніс усю відповідальність за те, що там відбувається.

У "Межигір'ї" отруїли качок. Найпевніше, отруту підсипали в невелике озеро у вольєрі, де годують птахів, ідеться в сюжеті ТСН. 19:30.

Зараз воду звідти спустили і проводять експертизи. Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Жорстоке поводження з тваринами". У самому "Межигір'ї" і відвідувачі, і доглядачі кажуть, що розкішну територію дедалі тяжче доглядати. Землю, хоч і повернули в державну власність, але статус самого об'єкта не визначений.

60 загиблих тварин в озері першим помітив доглядальник. Ветеринари оглянули їх і сказали, що, скоріше за все, птахів отруїли.

На цю територію не мають доступу туристи. Сюди заходять лише доглядачі за тваринами, тому комендант містечка цю ситуацію розглядає як дискредитацію.

"Так сказати, диверсія. Якщо зараз не розібратися, кому це було потрібно, то, я думаю, з такими намірами можуть потруїти всіх", - каже комендант.

Зараз територія "Межигір'я" охороняється силами самооборони, Нацгвардії  та міліції, але немає єдиного органу, який би ніс усю відповідальність за те, що тут відбувається.  

В Межигір’ї отруїли качок

В Межигір’ї отруїли качок

Землі, на яких розташована колишня резиденція президента-утікача, прокуратура повернула у державну власність, але що тут має бути - досі лунають різні думки: від музею корупції президентських масштабів до заповідника. Правда, люди  хочуть, щоб було менше закритих територій, бо вони знову почали закриватися.

"Позакривали багато місць, куди раніше можна було пройти – конюшню ми так і не побачили, собаки закриті на карантин, і будинки теж закриті. Забрати все, що коштовне, продати, щоб гроші повернути державі, а все інше відкрити", - впевнені активісти.

Невизначеність "Межигір'ю" лише шкодить, бо цю розкішну територію все важче тримати у порядку.

Як вже раніше повідомлялося, суд повернув у державну власність усю землю, на якій розташоване "Межигір'я".

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич 

Повʼязані теми:

Наступна публікація