У Миколаєві невідомий напав на журналіста і побив його

У Миколаєві невідомий напав на журналіста і побив його

У Миколаєві невідомий напав на журналіста і побив його

Андрій Влащенко після нападу / Фото: Новости-N

Чоловіка були госпіталізовано.

Вчора, 30 листопада, пізно ввечері у Миколаєві невідомий напав на кореспондента одного з місцевих видань, чоловіка доправили до лікарні. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області

За повідомленням правоохоронців, інцидент трапився близько 22:40 біля будинку на вулиці Садовій.

"Невідомий бризнув йому в очі невідомою речовиною та наніс декілька ударів в обличчя, після чого втік. На місце події прибули правоохоронці, а також медики, які після огляду госпіталізували потерпілого", - йдеться у повідомленні поліції.

Попередньо, слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 125 КК України "Умисне легке тілесне ушкодження", санкція статті передбачає покарання від накладення штрафу до виправних робіт на строк до одного року. Наразі тривають першочергові слідчі дії та вживаються заходи щодо встановлення та затримання особи, причетної до вчинення злочину.

За даними "Новости-N", напад вчинили на журналіста видання Олександра Влащенка. Нічого у чоловіка не вкрали. У нього діагностували ураження слизових оболонок очей, порожнини рота і трахеї невідомою речовиною, а також травматичне ушкодження нижньої губи. Травма, за словами лікаря, вимагає хірургічного втручання. Сайт відзначає, що це не перший напад на Влащенка. 2012 року йому в голову вистрілили з пневматичного пістолета. Кулю не витягли і досі - вона застрягла глибоко в тканини головного мозку. У вересні 2014 року Влащенко був викрадений невідомими. Йому одягли на голову мішок, силою заштовхали в машину і вивезли за місто. Там його утримували близько 5 годин, допитували, погрожували вбивством. За вказаним фактом було написано заяву в правоохоронні органи, однак нападників не знайшли.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі побили активістів Владислава Мельничука та Вірослава Цюп'яка у приміщенні "Просвіти".  Ввечері 22 листопада між представником "С14" та Владиславом Мельничуком відбулася зустріч у приміщенні "Просвіти". Коли діалог скінчився і представник "С14" вийшов на вулицю, до приміщення увірвалися п'ятеро людей у балаклавах та побили Мельничука і його друга.  Двоє з п'яти нападників були представниками вищезгаданого руху. Організація "С14" засудила цей напад і заявила, що він відбувся без відома керівництва руху. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація