У Миколаєві поліцейському на BMW дали п'ять років за ДТП із чотирма загиблими

У Миколаєві поліцейському на BMW дали п'ять років за ДТП із чотирма загиблими

Вирок будуть оскаржувати обидві сторони процесу.

Поліцейський Валерій Агаджанов засуджений до 5 років позбавлення волі за ДТП, у якій загинули чотири людини. Минулої зими в центрі Миколаєві він не впорався з кермуванням і втратив контроль над машиною, після чого сталася аварія, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Останній рік підозрюваний провів у СІЗО в очікуванні вироку. На засіданнях суду виглядав пригніченим. Очевидці засвідчили, що BMW Агаджанова значно перевищила допустиму в місті швидкість. "Один із ключових свідків, коли під час слідчого експерименту в районі аеропорту розігнали автомобіль до 180 км/год, сказав, що саме на такій швидкості їхав автомобіль, яким керував обвинувачений", - розповів прокурор Олександр Кірпотенко.

У Миколаєві суд виніс вирок поліцейському, який спричинив смертельне ДТП

У Миколаєві суд виніс вирок поліцейському, який спричинив смертельне ДТП

У салоні, крім водія-працівника поліції охорони, знаходилися двоє його колишніх колег і двоє дівчат, яких він підвозив до нічного клубу. Всі четверо пасажирів загинули на місці, а водій майже не постраждав. "Я втратив друзів, з якими провів половину свого життя. Звичайно, я вважаю себе винуватим", - заявив підсудний. За його словами, BMW їхала 120 км/год, а причиною ДТП стала вибоїна на дорозі. "Машину підкинуло, я вдарився головою об дах. На рівній ділянці дороги моя машина проїхала б це перехрестя без перешкод", - запевняє Агаджанов.

У залі суду були батьки загиблих, які вважають винним саме водія. Перед ними вибачалася матір підсудного Галина Агаджанова. "Нещасний випадок, він не хотів цього, повірте. Я приношу свої вибачення. Прошу: простіть мого сина", - говорила вона. Вироком лишилися невдоволені обидві сторони процесу. "Просили максимальний строк – 10 років, враховуючи, що була порушена швидкість руху", - пояснив батько одного із загиблих. Натомість адвокат вважає, що слідство не встановило зв'язку між перевищенням швидкості та аварією. "Дорога не відповідає стандартам і нормам, були бугри та вибоїни. Машину підкинуло, від удару він втратив свідомість і далі був позбавлений можливості кермувати", - твердить адвокат Володимир Деміда. Обидві сторони планують оскаржити вирок в апеляційному суді.

17 травня ТСН присвятить випуск вечірніх новин історичному підписанню безвізового режиму для України. Дивіться, традиційно, о 19:30 на каналі 1+1.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація