У Миколаєві вже понад 60 осіб захворіли на гепатит А

У Миколаєві вже понад 60 осіб захворіли на гепатит А

Фото: Reuters

Медики припускають, що інфекцію могли завезти до нас із Польщі.

У Миколаєві дуже стрімко збільшується кількість людей, які захворіли на гепатит А, повідомили у прес-центрі міськради.

Зазначається, що, станом на 9 січня, на території міста вже зареєстровано 62 випадки захворювання серед населення. У важкому стані перебувають двоє дорослих та дитина. Окрім цієї серед захворілих ще 11 дітей.

За даними лабораторних аналізів, всі, хто захворів, вживали доочищену воду з пунктів розливу. Але це ще попередня інформація.

"За результатами лабораторних досліджень, методом ПЛР у 4-х пробах води виявлено ДНК аденовіруса, у 2-х пробах – ДНК адено- та РНК ротавірусів та у 1-й пробі виявлено РНК ротавіруса", - повідомили у відомстві. 

Гепатит А є типовою кишковою інфекцією, що передається від однієї хворої людини до іншої. Зараження відбувається фекально-оральним шляхом через воду, їжу або контактно-побутовим шляхом. Понад усе хвороба уражає печінку.  

Медики наголошують, що, хоча в Україні і зареєстровано спалах хвороби, про епідемію поки що не йдеться.

Скоріш за все, причиною збільшення випадків захворювання стало неякісне очищення питної води. У зв’язку з чим поліція вже почала розслідування.

Українців попереджають, що наразі гепатит А вони можуть привезти із Польщі, де зафіксовано рекордне 80-разове зростання рівня захворюваності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні щотижня хворіють на ГРВІ понад 190 тисяч людей. Здебільшого жертвами вірусу стають діти до 17 років.

Рівняни, які захворіли на гепатит А, називають брудну воду як можливу причину зараження

Рівняни, які захворіли на гепатит А, називають брудну воду як можливу причину зараження

Повʼязані теми:

Наступна публікація