У Миколаєві розгорнувся скандал навколо встановлення найбільшого в області прапора України: подробиці

У Миколаєві розгорнувся скандал навколо встановлення найбільшого в області прапора України: подробиці

У облдержадміністрації кажуть, що сума може бути й менше 10 мільйонів.

У Миколаєві розгорнувся скандал довкола встановлення в місті найбільшого в області державного прапора України. Адже він може обійтися у 27 мільйонів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН 19:30.

"Засуньте собі це питання прапора в задню кишеню і носить його там", - так коментує скандал із встановленням найбільшого в області державного прапору мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Коштуватиме державний символ 27 мільйонів гривень. Вартість на сесії облради озвучив голова обладміністрації. Пояснив, що в неї входить не лише шпиль із прапором, а й реконструкція скверу, де його встановлять. Депутати розбиваються на тих хто за і проти.
 
"Я б сказав 72 метри мало, треба, щоб метрів було хоч би 80-100, щоб з нейтральних вод бачили, що тут живуть українці, що тут живуть патріоти", - каже депутат облради Ігор Савченко.

Встановлення прапору-гіганту – ініціатива офісу Президента. Таке пояснення дав голова обладміністрації Віталій Кім. Він пообіцяв, що половину суми виділить держбюджет. "14 мільйонів виділяє бюджет. Ми плануємо виділити 5 мільйонів на реконструкцію скверу", - сказав він.
 
Депутати виділяють 5 мільйонів. Але лише на сквер. Решту має додати місто. Мер Миколаєва обурений. "Ще раз, в бюджеті міста для встановлення цього прапора не виділено жодної копійки, - сказав Сенкевич.
 
Депутати, які були проти, кажуть, що взагалі не розуміють для чого новий прапор у Миколаєві. "У нас є дуже нормальний флагшток, державні прапори на Соборній. Ці кошти направити на доплати лікарям, на безоплатні ліки", - каже депутатка облради Вікторія Москаленко.
 
Прапор планують встановити у сквері Юних героїв. Адже тут одна з найвищих на мапі Миколаєва точок. Місцеві жителі категорично проти такої монументальної споруди тут.
 
На думку активістів, такі витрати під час війни та пандемії навпаки дискредитують ідею патріотизму. "Це викличе зворотній ефект – ненависть до державних символів. Тому, що державний символ будуть асоціювати з тими витратами, які на нього пішли", - розповіла активістка Ірина Бабич.
 
В Офісі Президента кажуть, що йдеться про встановлення в областях великого прапору до 30-ї річниці Незалежності. А от його розміри і витрати – визначають на місці. Зокрема у Рівному на прапор планують витратити 3 мільйони гривень. В Кропивницькому – понад 5 мільйонів. Очільник області жаліється на недоброзичливців. Мовляв, це вони роздули суму.
 
"Я не казав, що це ці цифри, які затверджені. Я казав, що є такий проект. Суми ще ж немає. Вона може бути менша 10-ти, наприклад", - сказав Віталій Кім.
 
Адміністрація вже оголосила тендер на проект реконструкції скверу та споруди прапору. За це область вже має заплатити понад мільйон гривень.

Новини України: Миколаїв сколихнув скандал через встановлення в місті найбільшого в області прапора України

Новини України: Миколаїв сколихнув скандал через встановлення в місті найбільшого в області прапора України

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація