У Миколаєві у захаращеній мотлохом квартирі згоріли тварини

У Миколаєві у захаращеній мотлохом квартирі згоріли тварини

У Миколаєві у захаращеній мотлохом квартирі згоріли тварини

Фото: скриншот з відео

У пожежі загинуло вісім котів і собака.

У Миколаєві горіла квартира, яка ущент забита мотлохом. Її власниці в цей час удома не було, але в диму загинули вісім її котів та собака, йдеться у ТСН.19:30.

Щоб загасити вогонь, пожежники лізли у квартиру через балкон. Встигли вчасно, купи лахміття ще не встигли розгорітися. Сусіди кажуть, що не раз бачили, як жінка тягне до себе лахміття. Утім, не могли подумати, що житло перетворилося на смітник.

Ущент забита мотлохом квартира горіла в Миколаєві

Ущент забита мотлохом квартира горіла в Миколаєві

Аби вода просочила усі шари смітника, квартиру залили водою. "Складність гасіння пожежі була у сильній захаращеності сміттям квартири, яке було складене майже під стелю. Рятувальникам довелося пробиратися крізь мотлох", - розказує начальник оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС в Миколаївській області Володимир Кубрак.

Власниця квартири, якої на момент пожежі не було вдома, після повернення сідає на сходах і починає плакати за тваринами, які задихнулися від диму. Сусіди кажуть, що погорілиці 57 років. Вона працює двірником. Зізнаються, не раз скаржилися на жінку через сморід з її квартири, але марно.

Вода, яку використовували під час гасіння, просочилася у квартирі знизу. Сусідка Наталя Михайлова розказує, що демонтувала частину шафи, здувся новий ламінат. Тепер мешканці шести нижніх квартир підраховують збитки і думають, де взяти гроші на ремонт. Проте Олександра Холод запевняє, хоч і має борги,  готова допомогти сусідам з ремонтом. Каже, що по сотні гривень виплачуватиме сусідам.

Щодо захаращеної квартири розповідає, що всі речі їй потрібні. Сусіди, які кажуть про синдром Плюшкіна, мовляв зводять на неї наклеп.

Юрист Марина Сорока каже, що жодна служба не має права заходити у приватне житло, а тому у таких випадках сусідам треба одразу подавати до суду. "Родичі можуть подати в суд для призначення психіатричної експертизи. Після неї зроблять висновок, що він хворий і поміщають в психіатричну клініку. У такому випадку квартиру примусово очищають", - пояснює фахівець.

Чи будуть подавати сусіди до суду, поки невідомо. Брат жінки приїхав до неї і за допомогою мешканців будинку встиг вивезти з однокімнатної квартири дві вантажівки сміття. 

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація