У Миколаєві вночі спалили автомобіль голови обласного осередку "Нацкорпусу"

У Миколаєві вночі спалили автомобіль голови обласного осередку "Нацкорпусу"

Фото: Facebook/Денис Янтар

Поліція відкрила кримінальне провадження, паліям "світить" до 10 років в’язниці.

У Миколаєві вночі невідомі спалили автомобіль Volvo голови обласного осередку партії "Національний корпус" Дениса Янтара.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні, поки невідомі, дегенерати о 3-30 підпалили мою машину, яка стояла біля дому. В принципі, машина це просто груда металу та засіб пересування, такі втрати - буденність людини з активною життєвою позицією, і я адекватно ставлюсь до таких речей. А от моменти переживання моїх рідних, у зв'язку з цими обставинами, це буде дорого коштувати цим виродкам", - наголосив він.

Також Янтар зазначив, що має два припущення щодо того, хто міг спалити авто - "політичні опоненти чи криміналітет".

"Я завжди відкрито висловлюю позицію, відкрито конфліктую і завжди відповідаю за вчинки і слова, чого і раджу іншим", - додав він.

За словами Янтара, він не вірить у те, що будуть результати за розслідуванням поліції, тож збирається "пошукати трошки по-іншому".

"Такі епізоди мотивують ставати дещо активнішим та сильнішим, не більше. А розпачу чи тим паче страху точно не буде, я всіх запевняю", - резюмував він.

Тим часом слідчі кваліфікували подію за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України "Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки", санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 10 років.

Правоохоронці вилучили фрагменти горіння автомобіля, які, з метою встановлення причин пожежі, будуть направлені на експертизу.

Читайте також:

У Чорноморську невідомі посеред дня спалили авто директора будкомпанії

У Польщі спалили хостел з українськими заробітчанами

В Одесі підпалили машину відомого адвоката і кандидата в очільника області

Повʼязані теми:

Наступна публікація