У Миколаєві з СІЗО звільнили екс-бійця АТО з Чечні, на якого полювала Росія

У Миколаєві з СІЗО звільнили екс-бійця АТО з Чечні, на якого полювала Росія

Тімаров звернувся до міграційної служби за отриманням статусу біженця.

Із Миколаївського слідчого ізолятора звільнили екс-бійця добровольчого батальйону імені Шейха Мансура, чеченця Мовлу Тімарова, якого вимагала видати Росія.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко. 

"Учора заступник Генерального прокурора Єнін разом із генеральним прокурором вивчили всі обставини кримінальної справи і звільнили його, оскільки немає підстав тримати його під вартою. Сьогодні він вже буде звертатися особисто, тому що раніше він через слідчий ізолятор звертався до міграційної служби, і міграційна служба проведе аналіз документів і дасть правову оцінку", - заявив він.

Окремо Савченко запевнив, що звільнення Тімарова не пов’язане з акцією протесту біля будівлі Генпрокуратури через екстрадицію до Росії інгуша Тимура Тумгоєва.

За словами прокурора області Тараса Дунаса, прокуратура звернулася до ГПУ щодо скасування екстрадиційного арешту, клопотання було задоволене, оскільки з РФ не прислали документи, які підтверджують звинувачення Тімарова. Чоловік перебував у СІЗО протягом 100 днів.

Своєю чергою Тімаров розповів, що після участі у бойових діях на Донбасі у нього сильно погіршилось здоров’я, тому останнім часом займався волонтерством. Також чоловік зазначив, що до Росії повертатися побоюється і наголосив, що невинуватий у тому, що йому інкримінують.

 

Опубликовано Олексій Савченко Cреда, 19 сентября 2018 г.

Зазначимо, Мовлу Тімарова заарештували на прохання РФ у червні 2018 року. У Чечні 2007 року його звинуватили у збуті героїну, а 2012-го оголосили у розшук через Інтерпол.

Нагадаємо, 17 вересня зранку відбулась акція протесту під Генеральною прокуратурою з вимогою відставки для Юрія Луценка. Учасники акції розмалювали будівлю та штурмували центральний вхід, через що сталася бійка з застосуванням спецзасобів та брандспойтів. Постраждали щонайменше семеро правоохоронців.

Як відбувався штурм Генпрокуратури націоналістами

Як відбувався штурм Генпрокуратури націоналістами

Приводом до цих заворушень стала передача російським спецслужбам  бійця з Інгушетії Тимура Тумгоєва. Його затримали  понад два роки тому. Учасники акції переконують -  Тумгоєв воював за Україну на Сході, тому мав би бути захищеним.

Водночас генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Тумгоєв за два роки не надав доказів участі в бойових діях.

Повʼязані теми:

Наступна публікація