У Мінфіні назвали суму, в яку обійдеться державі проведення ЗНО-2021

У Мінфіні назвали суму, в яку обійдеться державі проведення ЗНО-2021

Фото: УНІАН

У 2021 році головна сесія ЗНО відбудеться у період 21 травня-16 липня.

На проведення ЗНО-2021 з дотримання протиепідеміологічних норм через коронавірус з державного бюджету України виділили понад 461 млн грн. Зокрема, 20 млн грн передбачено на придбання захисних засобів, а також засобів для дезінфекції рук учасників тестування.

Про це повідомили у Міністерстві фінансів.

Так, із загальної суми 232 млн грн спрямують на зарплату фахівців, залучених до організації та проведення оцінювання; 209 млн грн - на функціонування УЦОЯО та його регіональних підрозділів для забезпечення проведення тестування; 20 млн грн - на придбання захисних засобів, а також засобів для дезінфекції рук учасників зовнішнього незалежного оцінювання та осіб, залучених до нього, та відповідних засобів для обробки поверхонь.

Читайте також: освітній омбудсмен пропонує проводити ДПА в Україні по-новому. Як саме.

У Мінфіні нагадали, що ЗНО в Україні відбудеться від 21 травня до 16 липня.  За даними Українського центру оцінювання якості освіти, зареєструвалися на тестування понад 389 тисяч осіб, серед них 219,6 тис. осіб - цьогорічні випускники шкіл. Це 56,4% від загальної кількості зареєстрованих осіб.

Про вступну кампанію-2021, як подати документи, головні дати та новації для бакалаврів і магістрів, читайте за цим посиланням.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Ринок репетиторів: як і для кого в Україні шукають приватних викладачів

Ринок репетиторів: як і для кого в Україні шукають приватних викладачів

Повʼязані теми:

Наступна публікація