У Міністерстві юстиції розповіли, чому собак можуть конфіскувати

У Міністерстві юстиції розповіли, чому собак можуть конфіскувати

Фото: Pexels

Закон не обмежує коло тварин, яких можна стягнути за борги.

Міністр юстиції України Денис Малюська розповів, що в українському законодавстві існує проблема, адже не обмежене коло тварин, яких можна конфіскувати.

Про це він розповів а ефірі Сніданку з 1+1.

За його словами, зараз закон не обмежує коло тварин, яких можна стягнути за борги.

"Юридична наука лише починає свій шлях, щоб робити тварин не об'єктами, а суб'єктами права. Приміром, за кордоном собаки можуть отримати спадщину, а в нас - ні. Складно розрізнити свійських тварин від домашніх. Встановити межу між домашнім улюбленцем-членом сім'ї та твариною, яку можна продавати, складно. Ставлення людей до тварин - це складне етичне питання",- розповів міністр. 

За його словами, міністерство наразі намагається врегулювати ситуацію. Крім того, ще одна проблема існує навколо розподілення тварин, яких забрали від господарів. "Критерій був би не той, хто заплатить за нього більше грошей. Адже найчастіше власники, які неналежно утримують, платять сто-двісті гривень і забирають їх собі, або роблять це через родичів", - пояснив Денис Малюська.

Чи правда, що в Україні можуть конфіскувати і продавати тварин – Міністр юстиції

Чи правда, що в Україні можуть конфіскувати і продавати тварин – Міністр юстиції

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на сайті системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) Міністерство юстиції продає за борги собак. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація