У Мінкульті повідомили, як після локдауну працюватимуть кінотеатри і відбуватимуться концерти

У Мінкульті повідомили, як після локдауну працюватимуть кінотеатри і відбуватимуться концерти

Фото: Associated Press

Від 25 січня Україні почне діяти адаптивний карантин - "помаранчева" зона.

Від 25 січня Україні почне діяти адаптивний карантин - "помаранчева" зона, а тому поновиться робота закладів культури.

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів міністр культури Олександр Ткаченко. 

"У межах "помаранчевої" зони всі заклади культури, зокрема і кінотеатри, працюватимуть. Утім, з певними обмеженнями: 50 відсотків заповнення, розсадка у шахматному порядку, у музеях — одна людина на десять квадратних метрів", - розповів очільник Мінкульту.

Зокрема, концерти відбуватимуться за умови заповненості залу на половину. Це стосується і читальних залів, і бібліотек.

Ткаченко наголосив, що до 28 лютого діє так званий режим надзвичайної ситуації, але упродовж весни рішення щодо карантинних обмежень ухвалюватимуть з огляду на епідеміологічну ситуацію в країні.

Олександр Ткаченко розповів, як працюватимуть заклади культури після локдауну

Олександр Ткаченко розповів, як працюватимуть заклади культури після локдауну

"Моє бажання, щоб люди повернулися до сталого розвитку. Те, що в першу чергую турбує культурні заклади та креативну індустрію, прогнозованість. Треба розуміти, як далі відбуватиметься карантин", - пояснив міністр.

За словами міністра Олександра Ткаченка, торік видавалися гранти тим закладам культури і представникам креативної індустрії, що були були зачинені та понесли збитки. Він не виключає того, що Мінкульт буде змушений звернутися до Верховної Ради за новим пакетом допомоги для індустрії. 

Як повідомлялося, уряд ухвалив рішення про посилення карантину в Україні від 8 до 24 січня включно. Відповідну постанову Кабмін затвердив під час позачергового засідання 9 грудня 2020 року. Також вона передбачає і подовження режиму надзвичайної ситуації та дії обмежень помаранчевої зони, які діють і зараз, до 28 лютого. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація