У Мінкультури відкрилась виставка дитячих малюнків, проведена Фондом Ігоря Янковського Новини компаній

6 листопада 2017 року в Міністерстві культури України відкрилась художня виставка переможців конкурсів Дитячого малюнку "Україна очима дітей", яка протягом 5 років проводиться Всеукраїнським благодійним фондом Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього".

Всього, за час проведення конкурсу було отримано майже 3000 робіт від 2914 юних художників з усієї України.

Експозицію відкрили засновник Благодійного фонду "Ініціатива заради майбутнього" Ігор Янковський і міністр культури України Євген Нищук. Також виставку відвідали переможці минулорічних конкурсів, батьки, викладачі, директора художніх шкіл та студій.

Виставка дитячих малюнків "Україна очима дітей" розмістилась на двох поверхах міністерства культури, куди увійшли 66 картин-переможців в конкурсах: "Моя мирна Україна" (2014 року), "Віра.Надія.Любов" (2015),"Україна: шлях до миру" (2016),"Україна - земля талантів"(2017). Їх авторами є юні художники зі всієї України віком від 5 до 17 років.

"Фонд організовує найбільший в Україні конкурс дитячого малюнку протягом 5 років, і за цей час ми представляли дитячі роботи не тільки в Києві, а й в Нью-Йорку, Брюсселі, Парижі. І ось експозиція з кращих картин розгорнута в приміщенні Міністерства культури. І це здорово, коли на благо України працюють всі зацікавлені сторони - і меценати, і держава. Я розумію, що не всі учасники нашого конкурсу стануть художниками, не всі виберуть професії, пов'язані з мистецтвом. Однак, я абсолютно впевнений, що почуття гармонії, почуття прекрасного будуть супроводжувати їх протягом усього життя", - заявив засновник фонду "Ініціатива заради майбутнього" Ігор Янковський.

Міністр культури України Євген Нищук наголосив на важливості проведення дитячих конкурсів, які розвивають талант юних українців. "Не дивлячись на те, що Міністерство культури - це державна установа, ми намагаємося бути відкритими, і цьому сприяє цикл виставок в цих стінах. Всі, хто приходить до міністерства, а тут буває безліч делегацій, в тому числі з-за кордону, зможуть отримати естетичну насолоду, подивившись на ці прекрасні малюнки. Мені дуже приємно, що сьогодні тут представлена виставка дитячих робіт під символічною назвою "Україна очима дітей"", - заявив Євген Нищук.

Приємним сюрпризом став подарунок від сім'ї юної художниці і неодноразової учасниці конкурсу Лілії Дорошенко. Дівчина передала Ігорю Янковському в подарунок художню картину "Патріоти України".

Виставка триватиме з 06 листопада по 06 грудень 2017 року.

Раніше експозиції картин-переможців конкурсу, організованого Фондом Янковського, виставлялися в будівлі Європейського парламенту в Брюсселі, в Українському культурному центрі в Парижі, в штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку, а також неодноразово в столиці України.

Олександр Бєлік

Повʼязані теми:

Наступна публікація