Полторак анонсував премії військовим до Дня Незалежності

Полторак анонсував премії військовим до Дня Незалежності

Ілюстрація / Фото: УНІАН

Розмір премій поки невідомий.

Українським військовим з нагоди 25-річниці Дня Незалежності виділять грошові премії.

Про це в інтерв'ю "АрмияИнформ" розповів міністр оборони Степан Полторак.

Очільник Міноборони нагадав, що рішення про парад ухвалює головнокомандувач-президент Володимир Зеленський, який вирішив не проводити його у 2019 році, і міністерство буде це виконувати.

"Президент ухвалив рішення щодо виплат премій військовим до Дня Незалежності – у нас фінансовий ресурс дозволяє це реалізувати. І я підпишу відповідний наказ про належні виплати", - сказав міністр.

Утім, конкретної цифри виплат Полторак не назвав. Крім того, він  наголосив, що в українському законодавстві слід чітко визначити, коли і з якої нагоди мають проводитися військові паради.

"І для того, аби не існувало навколо військових парадів дискусій, нам слід чітко законодавчо визначити порядок проведення парадів. Тобто, коли і з якої нагоди проводити, з якою метою", - зазначив він.

Разом з тим, міністр оборони підкреслив, що попри покращення фінансування оборони, воно "залишає бажати кращого, оскільки стан економіки не дозволяє, як кажуть, стрибнути вище голови". Своєю чергою, Полторак висловив сподівання, що Рада, ухвалюючи новий бюджет, чітко виконає норми закону "Про національну безпеку України" і передбачить на оборону понад 3% від ВВП.

Як повідомлялося раніше, 15 серпня на аеродромі заводу "Антонов" у Києві відбулася перша репетиція ходу до Дня Незалежності України. Службовці різних військ тренувалися йти стройовим кроком, відповідати на привітання та виконувати Гімн. Володимир Зеленський також призначив режисерами святкування цьогорічного Дня Незалежності Алана Бадоєва та Олену Коляденко. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський скасував проведення параду за участі військової техніки у День Незалежності, а гроші для проведення параду обіцяє роздати на премії військовим. Планується виділити на грошове заохочення 300 мільйонів гривень.

Замість параду до Дня Незалежності у центрі Києва відбудеться офіційний захід у новому форматі під назвою "Хода Гідності". Хрещатиком крокуватимуть представники різних родів військ, ветерани АТО, які зможуть приєднатися до своїх бригад, медики, вчителі, спортсмени, дипломати та волонтери. Також у ході візьме участь президент Зеленський і вище керівництво країни, після чого глава держави звернеться до громадян. Заплановано великий концерт.

Частині волонтерів, учасників АТО та ООС така ідея влади не до вподоби, тому вирішили організувати свій захід без політики та політиків - Марш захисників.

Ексклюзив ТСН: які урочистості задумали режисери святкування Дня Незалежності України

Ексклюзив ТСН: які урочистості задумали режисери святкування Дня Незалежності України

Повʼязані теми:

Наступна публікація