У Міноборони підрахували кількість дезертирів в Україні

У Міноборони підрахували кількість дезертирів в Україні

Фото: УНІАН

Там обговорили законопроект, який допоможе доукомплектувати ЗСУ.

В Україні нараховується 9,3 тисячі дезертирів, розповів перший заступник міністра оборони Іван Руснак.

Про це повідомляє УНІАН.

Зокрема, коментуючи законопроект №9454, він зауважив, що документом пропонується впровадити поняття "призупинення військової служби".

"Це пов’язано з тим, що на сьогодні 9 тисяч 268 осіб дезертирували із Збройних сил України. Тому це поняття буде застосовано до осіб, які самовільно залишили військову частину, дезертирували з військової служби або добровільно здалися в полон", - сказав перший заступник міністра.

За його словами, такі військовослужбовці будуть визнані такими, що не виконують свої військові обов’язки, і будуть виключені з чисельності ЗСУ.

"Це рішення дасть можливість доукомплектувати ЗСУ на 9 тис. 300 осіб, які на сьогодні фактично є вакантними", - пояснив Руснак.

Також він запропонував, щоб за цими дезертирами зберігалася заробітна плата і статус військовослужбовця, за виключенням, коли щодо них буде винесений обвинувальний вирок.

Своєю чергою голова комітету Сергій Пашинський виступив проти того, аби дезертирам нараховувалася заробітна плата. "Ми дуже поважаємо права людини, але я не збираюсь миритися з тим, що якийсь продажний суд когось виправдає, кого не було три роки на службі, повертати йому зарплату. Тому до другого читання ми маємо перекрити ці шпарини", - переконаний він.

Повідомляється, що на засіданні члени Комітету з питань нацбезпеки і оборони рекомендували парламенту ухвалити законопроект 9454, - він має дозволити доукомплектувати ЗСУ майже на 10 тисяч осіб взамін тих, хто або дезертирував, або добровільно здався в полон.

Нагадаємо, стало відомо, наскільки зростуть виплати українським військовим. Загалом в Міністерстві оборони цього року запланували витратити 101 млрд 700 млн на армію.

Гроші військовим: на скільки зростуть виплати українським армійцям

Гроші військовим: на скільки зростуть виплати українським армійцям

Повʼязані теми:

Наступна публікація