У Міноборони розповіли про стан важкопоранених військових після вибуху міномету на Рівненщині

У Міноборони розповіли про стан важкопоранених військових після вибуху міномету на Рівненщині

Фото: ТСН

За останньою інформацією, їхнім життям нічого не загрожує.

Життям трьох українських військових, які отримали важкі поранення після вибуху міномету "Молот" під час навчань на Рівненському полігоні, наразі нічого не загрожує.

Про це розповів керівник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк у коментарі "Інтерфаксу".

"За даними медиків Західного військового клінічного госпіталю, три солдати перебувають у важкому стані, але загрози життю немає", - заявив Поронюк.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 6 липня, на Рівненському загальновійськовому полігоні поблизу села Любомирка Костопільського району на бригадних тактичних навчаннях розірвало міномет. Військова прокуратура повідомила, що це трапилося під час виконання бійцями однієї з військових частин вогневого завдання щодо знищення умовного противника з веденням вогню мінометної батареї із закритої вогневої позиції: відбувся вибух міни у каналі ствола міномета.

У Міноборони повідомили, що загинуло троє людей, поранено - дев'ятьох. Поранених унаслідок вибуху на Рівненському військовому полігоні відправили до військово-медичного клінічного центру Західного регіону у місто Львів. Троє поранених перебувають у важкому стані.

У військовій прокуратурі розглядають дві версії події: порушення безпосередньо військовослужбовцями правил проведення стрільб і поводження з мінометом та неналежний технічний стан самої зброї.

Життя поранених на Рівненському полігоні рятують у Львові

Життя поранених на Рівненському полігоні рятують у Львові

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація