У Міноборони розповіли про танки, які блогери знайшли без охорони у Харкові

У Міноборони розповіли про танки, які блогери знайшли без охорони у Харкові

Фото: Вікіпедія

​​​​​​​Після модернізації техніку передадуть ЗСУ.

Військова техніка, яку виявили блогери на території Харківського бронетанкового заводу без охорони, була передана на завод для її ремонту та модернізації і вона готується до передачі ЗСУ.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Щодо ситуації по розміщенню техніки на території Харківського бронетанкового заводу, повідомляємо наступне: військова техніка, яка наразі відновлена, у відповідності до державних контрактів, була передана на завод з метою ії ремонту та модернізації за рахунок бюджетних коштів. Після завершення всіх робіт зазначена військова техніка буде передана до складу Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні.

Мовляв, стара техніка була зосереджена на території заводу з 2004 по 2010 рік за різними рішеннями керівництва Міністерства оборони України на той час. Рішення щодо її подальшого використання не приймалися до 2014 року.

Блогери показали, як без перешкод потрапили на територію бронетанкового заводу

Блогери показали, як без перешкод потрапили на територію бронетанкового заводу

Згідно із повідомленням Міноборони, у 2014 році міністр оборони Степан Полторак доручив провести інвентаризацію всієї техніки з метою визначення її наявності, технічного стану та виконання ремонтно-відновлювальних робіт.

"Наразі відбувається позапланова інвентаризація залишків військової техніки. Після її завершення буде прийнято правове рішення щодо механізмів її повернення до складу Збройних Сил України", - резюмували в оборонному відомстві.

Нагадаємо, що раніше у Києві автомобіль Mercedes потрапив під потяг. За попередньою інформацією, водія легкового автомобілі засліпило сонце і він не побачив, як виїжджає поїзд, завантажений танком

Повʼязані теми:

Наступна публікація