У Міноборони розповіли, як перехід на нову систему харчування в ЗСУ позначиться на витратах

У Міноборони розповіли, як перехід на нову систему харчування в ЗСУ позначиться на витратах

Норми не будуть зменшені – запевняють у профільному міністерстві.

Зниження загальновійськових продовольчих норм для потреб ЗСУ з 1 березня не відбудеться. Інформацію про нібито зміну показника з 68,52 грн до 58,75 грн у Міністерстві оборони України назвали неправдивими чутками.

"Міноборони наголошує, що зазначені відомості є неправдивими", - йдеться в повідомлення пресслужби військового відомства. У керівництві армією також пояснили, що вартість закупівлі продуктів харчування визначається під час проведення аукціонів у системі PROZORRO, наразі нормою є 67-77 грн за комплект.

"Остаточна ціна послуги з аутсорсінгу, що діятиме з 1 березня 2020 року, стане відомою за підсумками електронних торгів, які розпочинаються 24 лютого 2020 року. При цьому очікувана вартість може знизитися", - додали в міністерстві.

Там наголошують, що запланований на 1 березня перехід усіх бойових частин ЗСУ на схему харчування за каталогом з 409 видів продуктів на вибір жодним чином не погіршить ситуацію для військових. "Як і раніше, українські воїни отримуватимуть якісну, калорійну їжу, як це передбачено відповідними нормами, а також каталогом продуктів харчування", - зауважили у пресслужбі.

Як повідомлялося, невдовзі в Україні запустять онлайн-сервіс, завдяки якому можна буде перевірити якість продуктів, зокрема, їхню справжність, дійсність маркування "органічна продукція". Відповідне рішення уряд ухвалив під час свого засідання 12 лютого.

Правила здорового харчування

Правила здорового харчування

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація