У Міноборони розповіли, скільки українців перебувають у полоні бойовиків

У Міноборони розповіли, скільки українців перебувають у полоні бойовиків

Фото: Прес-служба СБУ

Наразі невідомо загальну кількість військових та цивільних осіб.

Наразі у полоні у бойовиків перебувають 64 українських військових.

Про це на брифінгу сьогодні, 6 жовтня, повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Українська Правда.

"За нашою інформацією на теперішній час незаконно утримуються 64 українські військовослужбовці", – зазначив полковник.

Також Мотузяник додав, що не володіє інформацією щодо загальної кількості, в тому числі цивільних осіб, яких незаконно утримує Росія та підконтрольні їй бойовики на Донбасі.

Нагадаємо, Служба безпеки України видала брошуру, у якій зібрані свідчення українських військових, волонтерів та інших осіб, що вижили у полоні бойовиків. У брошурі зібрані свідчення про факти нелюдських умов утримання, катувань, психологічного тиску та інших порушень прав людини, що застосовували бойовики до полонених. Крім того наведені численні факти присутності російських військових на Донбасі.

Як зазначив голова СБУ Василь Грицак, не всі військові згодні оприлюднювати свої свідчення, тому у документі міститься лише частина інформації. Військові свідчать, що їх постійно били розмаїтими предметами, ламали кістки, вибивали зуби. Розповсюдженим способом знущань була імітація розстрілу, при цьому багато тих, хто вижив, бачив вбивства полонених бойовиками, як військових, так і цивільних.

Повʼязані теми:

Наступна публікація