У Міносвіти обрали 22 членів Нацагентства, яке займеться якістю вищої освіти

У Міносвіти обрали 22 членів Нацагентства, яке займеться якістю вищої освіти

Фото: Studway

Агентство розпочне роботу після затвердження обраних кандидатів урядом.

Конкурсна комісія обрала 22 членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. З них -  9 жінок та 13 чоловіків.

Про це у середу, 5 грудня, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

"Процедура обрання майбутніх членів Нацагентства відбулася абсолютно відкрито та прозоро. Участь у засіданні взяли 8 з 9 членів Конкурсної комісії, кворум був забезпечений, як і дотримання усіх інших передбачених законом процедур. Наступний крок - затвердження обраних кандидатів урядом. Після цього агентство зможе розпочати свою роботу", - зазначив заступник міністра освіти Юрій Рашкевич.

Всього до участі у конкурсі було допущено 116 кандидатів. Кожного з них конкурсна комісія оцінювала за 10-бальною шкалою за 6-ма критеріями: досягнення; дотримання у професійній діяльності академічної доброчесності; практика застосування у професійній діяльності стандартів та рекомендацій щодо забезпечення якості в європейському просторі вищої освіти та Закону України “Про вищу освіту”;  досвід роботи з міжнародними і вітчизняними організаціями; досвід роботи чи навчання в іноземному закладі вищої освіти та/або науковій установі; володіння англійською мовою.

Одне місце залишилось вакантним за квотою Національної академії медичних наук, оскільки були відсутні кандидати, що одночасно були б рекомендовані академією та працювали б в ній за основним місцем роботи. На цю вакансію буде оголошено додатковий конкурс у лютому 2019 року.

Елітна освіта: де навчаються діти українських чиновників

Елітна освіта: де навчаються діти українських чиновників

Повʼязані теми:

Наступна публікація