У МінТОТ спростували чутки про підготовку до постачання прісної води до окупованого Криму

У МінТОТ спростували чутки про підготовку до постачання прісної води до окупованого Криму

Фото: УНІАН

На півострові за кілька років може настати екологічна катастрофа.

Україна не збирається відновлювати постачання прісної води Північно-Кримським каналом до анексованого Росією Криму.

Про це запевнив заступник міністра з з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, пишуть fakty.ua.

"За нашою інформацією, після злив у Криму чистять каналізацію. Може, окупанти щось роблять і на каналі. Те, що вони там до чогось готуються - це їхня справа, можуть готуватися хоч човна з діамантами приймати. Але ніхто ніяку воду подавати до окупованого Криму не збирається. Ніяких підготовчих (навіть на теоретичному рівні) робіт урядом України не велося і не ведеться", - заявив Тука.

Перед цим окремі експерти висловили думку, що, мовляв, на тлі останніх подій можливе і відновлення водопостачання до Криму. Зокрема, говорять про можливі негласні домовленості між Києвом, Москвою та Заходом. Причини для припущень - російську делегацію повернули до ПАРЄ, Путін частково дозволив транзит українських товарів через Росію, Україні повернули моряка, якого понад рік утримувала ФСБ.

Нагадаємо, запущений 1963 року Північно-Кримський канал на 85% забезпечував Крим прісною водою. Від травня 2014-го постачання води було призупинене - спочатку внаслідок несплати її перекачування, а потім – з політичних питань.

Раніше повідомлялося, що частина Криму може засохнути, бо там закінчаться запаси прісної води. Вже нині на півострові скоротилися площі посівів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація