У міськраді Харкова прокоментували нічну заміну табличок на скандальному проспекті Жукова

У міськраді Харкова прокоментували нічну заміну табличок на скандальному проспекті Жукова

Повалений пам'ятник Жукову у Харкові. Архівне фото / Фото: Facebook/Патрульна поліція Харкова

Містяни не дали провести заміну по всій вулиці.

У Харкові вночі узялися міняти таблички на скандальному проспекті. Вивіски з назвою "Проспект імені Петра Григоренка" познімали і замість них почали розвішувати нову назву  "імені маршала Жукова", йдеться у ТСН.16:45.

Повернути декомунізованому проспекту ім'я "кривавого маршала" міські депутати вирішили ще минулого тижня. Незважаючи на протести активістів, за два дні мер Геннадій Кернес підписав рішення, воно  набуло чинності.

І от, чомусь посеред ночі, підрядники стали до роботи. Опівночі познімали старі таблички і почали чіпляти нові. Встигли поміняти назву на п'яти будинках, як наштовхнулись на спротив містян.

"Ці роботи виконували підрядники. (Вночі) тому що запізно отримали ці таблички. Поїхали їх вішати. Кажуть, що зручніше це робити вночі. Бо людей немає, ніхто не заважає", - прокоментував речник Харківської міської ради Юрій Сидоренко.

 Роботи зупинили. Тепер будинки на проспекті взагалі не мають табличок - ані старих, ані нових.

"Суспільство би не дало змінювати ті таблички. І це вони робили вночі, щоб ніхто не побачив. Швидко змінить і не підіймати - не питання", - зазначив свідок Богдан Дорошенков.

Нагадаємо, 25 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував перейменування проспектів Московського на Степана Бандери і Ватутіна на Романа Шухевича. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що міськрада ще раз перейменує ці проспекти.

У Харкові узялися міняти таблички на перейменованому проспекті Жукова

У Харкові узялися міняти таблички на перейменованому проспекті Жукова

Повʼязані теми:

Наступна публікація