У міськраді Вараша розповіли, хто від їхнього імені поширював фейк про аварію на Рівненській АЕС

У міськраді Вараша розповіли, хто від їхнього імені поширював фейк про аварію на Рівненській АЕС

Фото: УНІАН

Інформація про евакуацію наполохала українців, але не місцевих мешканців.

Хакерська атака на сайт Нацполіції та Вараської міськради закінчилась переполохом у суспільстві, адже там розмістили нібито офіційну інформацію про введення надзвичайного стану у місті-супутнику Рівненської атомної станції. Мовляв, уже почалася евакуація місцевих через викиди радіактивних речовин на третьому енергоблоці. Чиновники і поліція запевнили, що це фейк.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

Але от місцеві мешканці Вараша ситуацію сприйняли спокійно і розуміли, що ніякого викиду і евакуації немає. Хто сумнівався, то перевіряли інформацію у приймальні телефоном. Бо знають, що у місті є система оповіщення та гучномовці, тож якби щось трапилося раптом, повідомили б екстрено.

А ось неправдиву інформацію про нібито аварію на РАЕС на сайті Вараської міськради та нацполіції швидко підхопили ЗМІ і дійсно таки наполохали багатьох на Рівненщині та в Україні загалом.

У чиновників є здогадки, хто здійснив потужну хакерську атаку. "Зламали сайт міської ради, опублікували інформацію цю фейкову, що нібито аварія на Рівненській атомній. Ми її прибрали, вона знов з'явилася, потім взагалі доступ зник до сайту. Тоді відключили сайт. "Вараська міська дума" написано в повідомленні, міські думи лише в Росії. Та навіть не Вараська, а "Варашская" , — розповів у коментарі ТСН міський голова Вараша Сергій Анощенко.

Наразі усе перевіряє Служба безпеки України. Водночас журналісти ТСН зв'язались із представниками атомної станції, які розповіли, що АЕС працює у штатному режимі.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація