У місті Житомирської області, де виявлено випадок коронавірусу, зупинили рух маршруток

У місті Житомирської області, де виявлено випадок коронавірусу, зупинили рух маршруток

Зачинений навіть місцевий базар

Надзвичайний стан у Радомишлі на Житомирщині, де напередодні виявили жінку, заражену коронавірусом. Вона подорожувала Польщею і 1 березня через Львів повернулася додому. Перші симптоми недуги у неї з’явились ще 3 березня. Жінка кілька разів зверталася до медиків, скаржилася на підвищений тиск. Її госпіталізували і виявили двобічну пневмонію, згодом тест підтвердив - це коронавірус, йдеться в ТСН.12.00.

Жінка проживає у Радомишлі і нині у 14-тисячному місті зупинено рух маршруток, центри прийому громадян - зачинені, працюють вони онлайн. Зачинений навіть місцевий базар. 

«Обмежена діяльність місць великого  скупчення людей, це стосується  розважальних  закладів, садочків і школи, це соціальні заклади, такі як пенсійний. Пересування людей в маршрутках  обмежено, в зв’язку з тим, що це близький контакт людей.  Місто не є  зоною  карантину, рух не обмежується на в’їзд і виїзд. Але буде контролюватися температура людей, що в’їжджають і виїжджають», - каже Голова Радомишльської  РДА Віктор  Пулковський.

На вулиці мало людей і  автомобілів. Перехожі у захисних  масках. Будинок, де живе хвора жінка, під охороною поліції. Сусіди дуже налякані. «Контактів у бабусі було багато. Казали, що ходила і в магазин і в церкву, по  вулиці», - каже житель міста Петро Демянчук.

Сама хвора 70-річна жінка зараз у стані середньої тяжкості. Відомо коло людей, з якими вона спілкувалась - це 10 осіб з родини, серед них - двоє дітей, та 12 медиків, які оглядали жінку. Нині усі ці люди на карантині.

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко оголосив, що від 12 березня через коронавірус у столиці запроваджують план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня.

Поширення коронавірусу: вже 3 особи в Україні підхопили інфекцію

Поширення коронавірусу: вже 3 особи в Україні підхопили інфекцію

На карантин закриваються дитячі садки та школи. Крім того, буде обмежено проведення масових заходів. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. Наразі у Києві на грип та ОРВІ захворіло: дітей– 9 144 (зростання на 3,9%), дорослих – 5 055 осіб (зростання на 2,1%). До медичних закладів шпиталізовано 267 осіб, із них 207 – діти.

Пізніше, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні.

Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація