У Міносвіти анонсували введення нового шкільного предмету

У Міносвіти анонсували введення нового шкільного предмету

Фото: УНІАН

Йдеться про медіаграмотність.

В українських школах дітей навчатимуть медіаграмотності. Нова дисципліна має з'явитися у навчальній програмі в учнів реформованої середньої школи.

Про це заявила міністерка освіти і науки України Ганна Новосад, передає УНН.

"Я вважаю, що певна інформгігієна є надважливою компетентністю, якою має володіти кожен сьогодні, незалежно, до речі, від віку. Оскільки те, наскільки ми неселективно підходимо до новин, дуже часто спричиняє абсолютно дивні процеси у суспільстві. Тому починати зі школи працювати над медіаграмотністю – дуже важливо, і ми це зараз вплітаємо під час розробки державного стандарту базової освіти, а також будемо прописувати через освітні програми”, - сказала очільниця МОН.

За її словами, це стандарт для учнів п'ятих-дев'ятих класів нової української школи. Наразі над цими нововведеннями ще працюють спеціалісти, але Новосад розраховує презентувати державний стандарт у березні наступного року.

"Ми говоримо про втілення нової української школи, і ми зараз на етапі початкової... Нам ще необхідно два роки, щоб довести початкові класи, і від 2022 року у нас йде перший п'ятий клас, який буде вчитися за новим стандартом, і де буде ця компетентність", - підсумувала міністерка.

Нагадаємо, раніше міністерка освіти та науки України Ганна Новосад повідомила про плани реформування старшої школи. На її думку, школярі вже від 10 класу мають вивчати профільні предмети.

Міністерка освіти і науки Анна Новосад про найважливіші зміни і проблеми в українській освіті

Міністерка освіти і науки Анна Новосад про найважливіші зміни і проблеми в українській освіті

Повʼязані теми:

Наступна публікація