У МОН підрахували, скількох випускників не допустили до ЗНО з української мови через ознаки ГРВІ

У МОН підрахували, скількох випускників не допустили до ЗНО з української мови через ознаки ГРВІ

Фото: УНІАН

Результати ЗНО з української мови та літератури будуть до 25 липня.

У ЗНО з української мови та літератури 30 червня, для участі в якому зареєструвалися майже 370 тисяч випускників, взяли участь 275 081 особа. Із них понад півсотні людей мали ознаки ГРВІ, а тому їх не допустили до пунктів складання тесту.

Про це звітують у Міносвіти.

Уточнюється, що загалом скласти ЗНО з української мови та літератури не допустили 143 учасники, з яких 52 – через виявлені ознаки гострих респіраторних захворювань. Дотримання процедури тестування контролювали 127 громадських спостерігачів.

"Тестування з української мови і літератури, як і перше ЗНО з математики, відбулось у безпечних умовах і згідно з рекомендаціями головного державного санітарного лікаря України. Традиційно ЗНО з української мови і літератури є найчисельнішим з-поміж усіх тестувань", - кажуть у МОН.

Поріг "склав/не склав" та результати ЗНО з української мови і літератури обіцяють визначити до 24 липня. Результати ж будуть розміщені до 25 липня.

Раніше заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко повідомила, що через карантин в Україні планують знизити поріг складання ЗНО. Остаточно рішення можуть ухвалити до того, як учасники отримають результати. 

Нагадаємо, до складання сесії зовнішнього незалежного оцінювання з математики не допустили 83 дітей, 30 з яких через підвищену температуру та ознаки ГРВІ.  

Наймасовіше тестування: як абітурієнти складали ЗНО з української мови та літератури

Наймасовіше тестування: як абітурієнти складали ЗНО з української мови та літератури

Повʼязані теми:

Наступна публікація