У морі біля Криму стався вибух на танкері - троє членів екіпажу опинилися за бортом

У морі біля Криму стався вибух на танкері - троє членів екіпажу опинилися за бортом

Ілюстративне фото / Фото: Associated Press

Десятьох членів екіпажу врятували.

Увечері суботи, 24 жовтня, в Азовському морі стався вибух на танкері "Генерал Азі Асланов". Троє із 13 членів екіпажу опинилися за бортом, їх досі шукають. Решту членів екіпажу врятували - їх підібрало судно "Сіріус", що проходило повз.

Про це повідомили в пресслужбі Росморрічфлоту, пише РБК.

"Судно прямувало до Ростова-на-Дону, прослідувало перед цим Керченською протокою, воно вже перебувало на виході, в Азовському морі безпосередньо", - зазначили в Росморрічфлоті.

Пожежі на танкері не відбулося, він залишився в морі на плаву. До рятувальної операції та пошуків трьох зниклих членів екіпажу залучили три судна - "Меркурій", "Імпульс" та "Олександр Сізонцев".

У російському МНС уточнили, що танкер був порожнім. ТАСС повідомив, що вибух, імовірно, стався через залишкові пари палива.

За даними сервісу Vessel Finder, що дозволяє відстежувати переміщення суден в режимі реального часу, танкер "Генерал Азі Асланов" прямував з Керчі до Ростова-на-Дону, куди мав прибути о 6:00 25 жовтня.

Власник судна - турецька компанія Palmali Shipping Agency, танкер був побудований в Туреччині 2005 року, але ходив під російським прапором. Порт приписки у судна - Таганрог.

Тим часом на Камчатці в Росії сталася екологічна катастрофа в Тихому океані. Там померло чимало морських мешканців. Розглядають три версії, чому так сталося.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація