У МОЗ пояснили, чому українські ліки випробують на ефективність під час коронавірусу

У МОЗ пояснили, чому українські ліки випробують на ефективність під час коронавірусу

Фото: pixabay.com

Прохання про клінічні випробування надійшло від виробника препарату.

Заступниця голови МОЗ Ірина Микичак розповіла про клінічні випробування препарату "Біовен", який може виявитися ефективним при коронавірусі. Про це вона заявила під час брифінгу.

"Лікарський засіб "Біовен" - це є препарат українського виробника. Він вже виявив свою ефективність при цілій низці складних хронічних захворювань, і власне Міністерство охорони здоров’я, відповідно до чинних наказів МОЗу затверджує пропозицію Державного експертного центру", - розповіла Микичак.

Також вона пояснила порядок проведення випробувань.

"Для того, щоб було ухвалене рішення про клінічні випробування фірма виробник звертається до Державного експертого центру з пакетом документів, вона визначає заклади охорони здоров’я, де проводяться ці випробування. У пакет документів входить згода закладу охорони здоров’я (з ними домовляється виробник) і обов’язкове рішення комісії з етики. У цьому закладі випробовування проводяться виключно за згодою пацієнта, також його страхують", - додала заступниця міністра.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров`я Максим Степанов підписав наказ про проведення клінічних випробувань вітчизняного препарату для лікування коронавірусної хвороби. Мова йде про препарат "Біовен".

Повʼязані теми:

Наступна публікація