У МОЗ роз'яснили, коли треба вакцинуватися після перенесеного COVID-19 та чому це важливо

У МОЗ роз'яснили, коли треба вакцинуватися після перенесеного COVID-19 та чому це важливо

Фото: Associated Press

Робити тест на антитіла перед вакцинацією не потрібно.

Вакцинуватися від коронавірусу потрібно навіть, якщо людина вже перенесла коронавірус. Щепитися слід у період до шести місяців після хвороби або щонайменше через чотири тижні після перших симптомів хвороби.

Про це повідомляють у МОЗ.

Фахівці пояснили, що після перенесення хвороби розвивається природний імунітет, який не унеможливлює повторне зараження. Крім того, важкість нового захворювання не залежить від того, як людина вже хворіла на COVID-19. Натомість імунітет, який розвивається після вакцинації, надасть надійніший захист від коронавірусу і забезпечить легкий перебіг, у разі зараження.

Читайте також: Ляшко розповів, коли в Україні чекати на нову хвилю COVID-19 та як до неї готуються 

"Вакциновані люди дуже рідко хворіють на COVID-19. А якщо таке трапляється, то переносять хворобу значного легше і з меншою кількістю ускладнень", - наголосили у Міністерстві охорони здоров’я.

Там розповіли, що вакцинація гарантує захист від коронавірусу, оскільки препарати краще стимулюють утворення антитіл та Т-клітин. Саме вони і знешкоджують вірус та забезпечують кращий імунітет.

"Після перенесеної хвороби вакцинація може бути відкладена на період до 6 місяців, протягом яких рідко повідомляється про повторні випадки COVID-19. За наявності достатньої кількості вакцин можна вакцинуватися раніше — уже через 4 тижні після перших симптомів хвороби. Робити тест на антитіла до COVID-19 перед щепленням не потрібно", - підсумували у МОЗ.

Нагадаємо, задля охоплення більшої кількості щеплених українців МОЗ паралельно з мобільними бригадами і пунктами щеплень запускає вакцинальні центри, які діятимуть на вихідних. Детально про їхню роботу читайте за цим посиланням.

Коронавірус в Україні: вихідними не збавлятимуть темпів вакцинації

Коронавірус в Україні: вихідними не збавлятимуть темпів вакцинації

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація