У МОЗ розповіли, що могло спричинити спалах коронавірусу в західних областях України

У МОЗ розповіли, що могло спричинити спалах коронавірусу в західних областях України

Фото: УНІАН

Велика кількість захворювань пов’язана із порушеннями карантину на Великдень.

Однією з причин спалаху нового коронавірусу COVID-19 в Чернівецькій області може бути відвідування вірянами церков у Великодні свята. Точну причину має з'ясувати комісія МОЗ, яка проводить розслідування.

Про це заявив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, найбільший рівень захворюваності коронавірусом наразі мають Чернівецька, Івано-Франківська і Рівненська області.

"Це пов’язано саме з тим, що українці повернулись з країн ЄС. У першу чергу це повернення з Італії, і це дало нам певний сплеск захворюваності. У подальшому в Чернівцях досить великий кластер був пов'язаний зі святкуванням Великодня. Коли були порушені певні карантинні заходи. Досить велика кількість хворих була саме серед тих, хто відвідував церкви свого часу", - сказав Ляшко.

Головний санітарний лікар уточнив, що зараз проводиться розслідування цих спалахів. Із цією метою до Чернівецької області була направлена комісія Міністерства охорони здоров'я.

Нагадаємо, на Буковині за минулу добу виявили 72 нових випадки інфікування COVID-19. І станом на 12 травня загалом в регіоні зафіксовано 2 396 випадків коронавірусу. Тим часом у Рівненській області - 1 028 хворих, а в Івано-Франківську - 1 133.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація