У МОЗ розповіли, як отримати свідоцтво про COVID-вакцинацію

У МОЗ розповіли, як отримати свідоцтво про COVID-вакцинацію

Фото: Associated Press

ВІдомство внесло зміни до постанови уряду.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко розповів, як українці можуть отримати свідоцтво про COVID-вакцинацію чи сертифікат.

Про це глава міністерства розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, передусім необхідно обрати сімейного лікаря та підписати з ним декларацію. Якщо це зробити не можливо з якихось причин, то треба звернутися туди, де робили щеплення від коронавірусу. 

"Ми зараз внесли зміни до постанови Кабінету міністрів, яка регулювала правила видачі міжнародного сертифікату. У нас передбачені дві точки: в закладі, який проводив вакцинацію, або у свого сімейного лікаря", - розповів Ляшко. 

Слід зауважити, що на початку липня у застосунку "Дія" з'явилися перші цифрові COVID-сертифікати для вакцинованих від коронавірусу українців. наразі є два сертифікати - міжнародний для подорожей, а також внутрішній - для використання всередині країни.

Нагадаємо, Українцям почали видавати свідоцтва про вакцинацію міжнародного зразка. Утім, для цього потрібно вакцинуватися двома дозами препарату. Документ називається Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Воно двома мовами: українською та іноземною - це може бути англійська або французька. На бланку вказані особисті дані, прізвище, ім’я, дата народження. 

Новини України: коронавірусні сертифікати починають працювати у тестовому режимі

Новини України: коронавірусні сертифікати починають працювати у тестовому режимі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація