У МОЗ заявили, що майже не залишилося вакцин AstraZeneca для першої дози щеплення

У МОЗ заявили, що майже не залишилося вакцин AstraZeneca для першої дози щеплення

Фото: Associated Press

Частину препарату, а це 26 тисяч доз, зарезервували для другого щеплення.

В Україні майже не залишилося вакцин AstraZeneca, які були призначені для першої дози щеплення від COVID-19.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Запаси вакцини для першої дози вже закінчилися у Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях, а також в Києві. "Вакцинація першою дозою в пунктах щеплень цих областей відновиться після отримання нової партії вакцини", - заявили в МОЗ.

Частину препарату - це 26 тисяч доз, зарезервували для другого щеплення тих, кому ввели вакцину один раз.

Зазначається, що наразі від вакцинами коронавірусу CoronaVac та Pfizer щеплюють, зокрема, медиків і працівників закладів охорони здоров’я, мешканців та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, учасників ООС, соціальних працівників, священнослужителів, освітян, які залучені до ЗНО-2021 тощо.

У МОЗ нагадали, що через прямі закупівлі Україна отримала понад 1,2 млн вакцини компанії Sinovac, 500 тис. доз - AstraZeneca/Covishield через прямі закупівлі. У межах СOVAX прибуло 367 тис. доз AstraZeneca-SKBio та 117 тис. доз Comirnaty/Pfizer.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютогою. Першими препарат почали вводити медичним працівникам коронавірусних лікарень, бригадам екстреної допомоги, співробітникам лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

Другий етап з п'яти розпочали 22 березня. На ньому щеплення роблять лікарям усіх закладів охорони здоров’я, соціальним працівникам та людям старших 80 років. 

Новини України: вакцинуватимуть не всіх охочих, а передусім людей із пріоритетних груп

Новини України: вакцинуватимуть не всіх охочих, а передусім людей із пріоритетних груп

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація